Tradičné bryndzové halušky bez múky: Pripravte si naše slovenské jedlo inak a predsa chutne
Pokiaľ sa múke vyhýbate a napriek tomu milujete bryndzové halušky, vyskúšajte nasledujúci recept. Skvelé je, že si ho môžete vychutnať bez akýchkoľvek výčitiek.
Slovensko má množstvo výnimočných a tradičných jedál, medzi ktoré patria v prvom rade obľúbené bryndzové halušky. My máme pre vás tentokrát recept, v ktorom nemusíte použiť klasickú múku a napriek tomu si rozdiel v chuti nevšimnete. Vyskúšate?
Mohlo by vás zaujímať: Vyskúšajte hot dog s červenou repou, jogurtovo-cesnakovým dipom a kôprom
Na bryndzové halušky budete potrebovať:
3 väčšie zemiaky
2 vajcia
180 g mletých ovsených vločiek
200 g nepasterizovanej 100 % ovčej bryndze
slanina
soľ
pažítka na ozdobenie
Postup:
Najskôr si nastrúhajte zemiaky, do nich potom pridajte dve vajíčka a zmiešajte spolu s ovsenými vločkami. Hotové cesto by malo byť hustejšie, aby spolu dobre držalo. Keď máte cesto hotové, dajte si variť do väčšieho hrnca vodu so štipkou soli a po tom ako začne vrieť, pridávajte do vody drobné halušky, ktoré dosiahnete buď potrhaním cesta, alebo vďaka oválnemu sitku na halušky. Halušky nechajte vo vode približne 5 až 8 minút a potom všetku prebytočnú vodu z hrnca vylejte. Na záver pridajte bryndzu a ozdobte nakrájanou opečenou slaninou a pažítkou. Dobrú chuť a hlavne bez výčitiek!
Vyskúšajte aj toto: Pripravte si chutný recept od herca Braňa Deáka: Opekané ryžové rezance s kuracím mäsom