Zapečené domáce kurča s tymiánom a ostatnými dobrotami
S pomocou gastroexperta Rudolfa Hégera máme pre vás skvelý tip na víkendový obed. Na svoje si príde celá rodina.
Zapečené domáce kurča s tymiánom a ostatnými dobrotami
Rudolf Héger a jeho zapečené domáce kurča
Suroviny:
Kurča
Paradajky
Cibuľa
Tymián
Petržlenová vňať
Cesnak
Citrón
Olivový olej
Soľ a čierne korenie
Vyskúšajte: Domáce sezamové pagáčiky: Čerstvé pečivo, ktorému neodoláte
Postup:
Kurča umyjeme, naporcujeme na štvrťky. Očistené zemiaky nakrájame na kolieska. Veľký plech si vymastíme olivovým olejom, vložíme zemiaky, osolíme. Na zemiaky dáme naporcované kura, ktoré si osolíme, posypeme čiernym korením a červenou paprikou. Na kura poukladáme cibuľu nakrájanú na kolieska, kúsky cesnaku a ešte polovicu celého cesnaku, rozpolenú paradajku, citrón nakrájaný na mesiačiky, čerstvý tymián a petržlenovú vňaťku. Všetko pokvapkáme olivovým olejom a podlejeme zhruba 0,5 dcl vody. Takto pripravené kura zakryjeme alobalom a vložíme do horúcej rúry. Pečieme asi 30 minút, potom odstránime alobal a pečieme do zlatista. Upečené kura posypeme tymiánom a petržlenovou vňaťou.
Veľmi chutné!
Tipy na dezerty:
- Tento recept musíte vyskúšať: Jablkovo ovsený koláč s voňavými malinami
- Tiramisu recept: Jednoduchý postup na zákusok, ktorý všetci milujeme
- Palacinky s višňami a čokoládou na netradičný spôsob: Sladké taštičky sú neodoľatelné