Dobré recepty: Šťavnaté bravčové mäso s cestovinou na (ne)tradičný spôsob
Bravčové mäso patrí medzi k obľúbeným druhom na prípravu obeda. Dá sa kombinovať s rôznymi prílohami a chutí naozaj skvelo.
Suroviny:
500g bravčového mäsa
1 stredne veľká cibuľa
100ml smotany (môže byť aj na varenie)
1 čl mletej papriky
1 pl kečupu
1čl horčice
1 kl vegety
2 bobkové listy
½ čl majoránu
2 pl hladkej múky
1balíček mrazenej mrkvy
Olej
Soľ, korenie
Balíček cestovín
Postup prípravy:
Cibuľku pokrájame na malé kocky a speníme ju na oleji. Bravčové mäso narežeme na plátky a opražíme na cibuľke. Prisypeme červenú papriku a podlejeme pohárom (2dlc) vody. Postupne pridáme mrkvu, kečup, vegetu, horčicu, bobkový list, majorán, soľ a korenie podľa chuti. Dusíme, pokiaľ mäso nebude úplne mäkké. Zatiaľ si pripravíme smotanu, ktorú zmiešame s múkou. Touto zmesou zahustíme bravčové mäso s ostatnými prísadami a necháme ešte chvíľku variť. Podávame s cestovinou.
Cestoviny vložíme do osolenej vriacej vody a varíme, kým nebudú mäkké (podľa chuti).