Vynikajúce rizoto s kozím syrom a červeným vínom alebo cviklový tatarák!
FEMINITY v spolupráci s TV Paprika pre vás vybralo chutné recepty priamo z kuchyne šéfkuchára Laciho Horňáčka a jeho relácie "Nech ťa šéf sprevádza". Tentokrát sme pre vás pripravili lahodné rizoto s kozím syrom a červeným vínom!
Rizoto s kozím syrom a červeným vínom
4 porcie
SUROVINY
500 g ryža vialone nano alebo arborio, alebo carnarolli
50 g hovädzí špik
4 ks cibuľa šalotka
700 ml bujon slepačí
750 ml červené víno suché
200 g kozí syr 1-2 mesačný
Postup:
Na polovici masla opečieme nadrobno krájanú šalotku, do sklovita a hovädzí špik. Jemne okoreníme mletým čiernym korením. Pridáme ryžu, orestujeme, podlejeme horúcim vínom a vývarom a ryžu varíme na skus.
Prvoradé je víno, vývar je na prichutenie a prisolenie. Do hotového rizota prisypeme strúhaný syr a zamiešame zvyšné maslo.
Cvikový tatarák
2 porcie
SUROVINY
300 g varenej cvikle
100 g jablko
3 ks šalotky
1 lyžica chrenu
1 lyžica balz. octu
100 g kravskeho vyzretého syra
olivový olej
orech
korenie
soľ
Postup:
Cviklu, jablko, šalotku nakrájamr na malé kocky. Dochutíme chrenom, medom a octom. Na záver pridáme olivový olej, soľ, opekané vlašské orechy a čierne korenie. Podávame s plátkom vyzretého syra.