Grilované kuracie prsia s výbornou brokolicovou omáčkou a ryžou natural
Máte radi mäsko, omáčky, ktoré mu pridajú delikátnu chuť a ešte niečo navyše? Skúste dnes na obed náš recept na lahodné kuracie prsia s brokolicovou omáčkou a zdravšou sestrou ryže s prívlastkom natural.
Čo potrebujeme:
Na mäso:
olivový olej,
soľ, korenie na kuracie mäso
Omáčka:
½ hlavičky brokolice,
¾ nízkotučného mlieka,
3/8 šálky nastrúhaného syra podľa chuti (30% tuk),
1 strúčik cesnaku, 1 PL „dižónskej“ horčice, čierne korenie, soľ, škrob na zahustenie,
Ryža natural: pre 2 osoby použite ½ hrnčeka ryže
Postup:
Mäso potrite olivovým olejom, ochuťte koreninami a nechajte odležať na noc v chladničke. Keďže ryža potrebuje viac času, začnite s jej prípravou. Ryža natural potrebuje oveľa viac vody než klasická biela ryža. Na 1 diel ryže potrebujeme až 3 diely vody alebo vývaru. V hrnci si teda rozohrejte olivový olej, pridajte najemno nakrájanú cibuľu, zľahka osoľte, speňte ju a pridajte ryžu. Pár minút opražte s cibuľou a olejom a následne pridajte domáci kurací vývar. Priveďte ryžu k varu a potom stíšte plameň a zakryte ju pokrievkou. Varte až 40-45 minút, pokiaľ nenasiakne všetok vývar a nebude mäkká.
Potom si pripravte omáčku. V hrnci nechajte zovrieť mlieko, osoľte, okoreňte a pridajte dijónsku horčicu. Stíšte plameň a pridajte nastrúhaný syr. Miešajte pokiaľ sa nerozpustí. V inom hrnci sparte kúsky brokolice a rozmixujte ponorným mixérom. Pridajte pretlačený cesnak a zahustite škrobom.
Na záver ugrilujte kuracie prsia a podávajte s pripravenou ryžou a omáčkou.
Dobrú chuť