Takúto hrachovú polievku ste ešte nejedli!
Hrachová polievka je doslova naším národným jedlom, robíme ju v rôznych obmenách. Ponúkame vám originálny recept na hráškový krém s kokosovým mliekom, ktorý určite očarí aj zarytých odporcov hrachovej polievky.
Hráškový krém s kokosovým mliekom je veľmi zdravá a jednoduchá polievka. Kokosové mlieko mu dodáva zvláštnu a jedinečnú chuť.
Potrebujeme:
400 g mrazeného hrášku,
3 malé zemiaky,
1 L kuracieho vývaru,
2 PL kukuričného škrobu (na zahustenie),
3 PL olivového oleja,
1 veľká cibuľa,
100 ml kokosového mlieka,
3 PL petržlenovej vňate,
3 PL kôpru,
2 strúčiky cesnaku,
soľ, korenie, nové korenie,
Postup:
Do hrnca nalejte olej a pokrájanú cibuľu restujte do sklovita, asi 5 minút. Pridajte kukuričný škrob a miešajte. Vlejte kurací vývar spolu so zemiakmi a dochuťte soľou, korením a cesnakom. Varte kým zemiaky nezmäknú. Potom som pridajte hrášok a povarte ešte dve minúty. Odstavte a ponorným mixérom vymixujte do hladka. Pridajte kokosové mlieko opäť zľahka premixujte. Na záver môžete primiešať petržlenovú vňať s kôprom a dozdobiť opraženými sézamovými semienkami.
Dobrú chuť.