Recept: Marinované jahody s balzamikovým octom
Vyskúšajte netradičný jahodový dezert, ktorý sa hodí na horúce letné dni.
Recept: Marinované jahody s balzamikovým octom
400 g jahôd
cukor - podľa chuti
balzamikový ocot - podľa chuti
1 viazanička mäty
čerstvá vanilka
200 g mascarpone
1 dl šľahačky
vanilkový cukor - podľa chuti
Jahody umyjeme, prekrojíme na polovicu, ocukríme, prelejeme balzamikom a necháme 2 hodiny odstáť. Mascarpone vyšľaháme s čerstvou vanilkou, pridáme vanilkový cukor, šľahačku a vyšľaháme jemný krém. Pri servírovaní všetko uložíme na tanier, prelejeme jahodovo-balzamikovou šťavou, posypeme nasekanou mätou a dozdobíme.
Text: Bohuš Lenický pre Pravdu
Foto: Dr. Oetker