Presunúť na hlavný obsah

Recept: Marinované jahody s balzamikovým octom

Recepty

Vyskúšajte netradičný jahodový dezert, ktorý sa hodí na horúce letné dni.

Recept: Marinované jahody s balzamikovým octom

400 g jahôd

cukor - podľa chuti

balzamikový ocot - podľa chuti

1 viazanička mäty

čerstvá vanilka

200 g mascarpone

1 dl šľahačky

vanilkový cukor - podľa chuti

Jahody umyjeme, prekrojíme na polovicu, ocukríme, prelejeme balzamikom a necháme 2 hodiny odstáť. Mascarpone vyšľaháme s čerstvou vanilkou, pridáme vanilkový cukor, šľahačku a vyšľaháme jemný krém. Pri servírovaní všetko uložíme na tanier, prelejeme jahodovo-balzamikovou šťavou, posypeme nasekanou mätou a dozdobíme.

Text: Bohuš Lenický pre Pravdu
Foto: Dr. Oetker