Dobrota za tri eurá: Ratatouille v šalátovom liste
Chutný, výdatný, ale tiež lacný obed - to je snom azda každej gazdinky. My pre vás vyberáme recept týždňa z prílohy dobroty za 3 eurá. Môžete ho skúsiť napríklad na nedeľňajší obed.
Ratatouille
- 1 cibuľa
- 2 – 3 paradajky
- 1 menšia cukina
- 1 baklažán
- 2 – 3 strúčiky cesnaku
- paradajkový pretlak
- 2 papriky
- sušené, prípadne čerstvé čili papričky
- čierne korenie, soľ, bazalka
Na panvicu dáme dusiť cesnak s olivovým olejom. Postupne pridávame nakrájanú zeleninu – začíname od najtvrdšej, ktorou je paprika, a restujeme. Na záver pridáme paradajkový pretlak alebo šťavu, osolíme a podľa chuti pridáme ostatné.
Text pripravil: Juraj Michalič pre Pravdu
Jedlo pripravil: Adrián Hermann, šéfkuchár hotela Sandor Pavillon v Piešťanoch
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu