Presunúť na hlavný obsah

Poznáte tvary talianskych cestovín?

Recepty

Tušíte vôbec, čo si v talianskej reštaurácii objednávate?

Lasagnette: sú obdobou našich širokých rezancov.

Zitone Tagliato: svojim priemerom patria k najširším talianskym cestovinám.

Fussili: sú cestoviny v tvare špirály. Vďaka tvaru si spolu s nimi naberiete aj dostatok omáčky.

Tagliatelle: dlhé širšie cestoviny, skvelo sa hodia k pesto omáčke.

Lasagne: sú až 8 centimetrov široké pásy cestoviny. Najčastejšie sa zapekajú.

Taglionini: sú hniezda dlhých, tenších cestovín.

Farfalle: motýliky, hodiace sa do cestovinových šalátov. 

Penne: majú rúrkovitý tvar.

Fussili tricolori: cestoviny troch farieb v trave špirál.

Conchigle: cestoviny v tvare mušličiek.

Fetuccine: ploché dlhé cestoviny šírky 1 centimeter.

Text: -bn- pre oŽene.sk
Foto: Pravda