Poznáte tvary talianskych cestovín?
Tušíte vôbec, čo si v talianskej reštaurácii objednávate?
Lasagnette: sú obdobou našich širokých rezancov.
Zitone Tagliato: svojim priemerom patria k najširším talianskym cestovinám.
Fussili: sú cestoviny v tvare špirály. Vďaka tvaru si spolu s nimi naberiete aj dostatok omáčky.
Tagliatelle: dlhé širšie cestoviny, skvelo sa hodia k pesto omáčke.
Lasagne: sú až 8 centimetrov široké pásy cestoviny. Najčastejšie sa zapekajú.
Taglionini: sú hniezda dlhých, tenších cestovín.
Farfalle: motýliky, hodiace sa do cestovinových šalátov.
Penne: majú rúrkovitý tvar.
Fussili tricolori: cestoviny troch farieb v trave špirál.
Conchigle: cestoviny v tvare mušličiek.
Fetuccine: ploché dlhé cestoviny šírky 1 centimeter.
Text: -bn- pre oŽene.sk
Foto: Pravda