Aké pohromy zažili na dovolenke známi Slováci?
Violončelistka Silvia Šarköziová či herec René Štúr - aj oni už zažila počas pobytu v zahraničí či v hoteli nepríjemné prekvapenia. Pravde ich prezradili.
Silvia Šarköziová, violončelistka: V peknom hoteli nie je vždy aj dobrá strava
Naša kapela strašne veľa cestuje, v hoteloch bývame každú chvíľu. Vyskúšala som už všetko - od romantických po moderné minimalistické a po tých skúsenostiach môžem skonštatovať, že viac sa mi páčia starodávnejšie. Najradšej mám hotely, ktoré sú zariadené ako zámky. Výborné je, keď je v hoteli aj dobrá kuchyňa: keď prídeme unavení, môžeme sa tam dobre najesť a nemusíme hľadať nejakú reštauráciu. Všimla som si, že nie je pravidlom, že by v pohodlnom a peknom hoteli bola automaticky aj dobrá strava, Vôbec to tak nefunguje a vlastne - málokedy je to v rovnováhe. Ja mám rada najmä dobré hotelové raňajky, keď ponúkajú tmavé pečivo a veľa nátierok. Pre mňa je najdôležitejšie, aby bolo v hoteli čisto. Žiaľ, práve u nás na Slovensku sa nám stáva, že nie sme celkom spokojní. Mám obľúbený hotel v Bardejove. Poznáme sa aj s majiteľom a keď tam prídeme hoci aj nad ránom, vždy nás vítajú ako doma.
Maroš Kramár, herec: Zvykol som si aj na jašteričky v izbe
Výber hotela závisí od toho, kam idete a za akým účelom. Či je to pracovný pobyt, alebo rodinná dovolenka. Keď som dlhší čas v pracovne v Prahe, bývam v malom hoteli rodinného typu, kde je ticho a domácke prostredie. Na dovolenkách s deťmi hľadá človek niečo iné a môže tam byť aj rušnejší spoločenský život. Ponuka hotelového ubytovania je naozaj rozmanitá, je z čoho vyberať. Exotické boli hotely v Afrike, kde som bol tiež pracovne a nebolo tam nič výnimočné, keď po izbe behali jašteričky, tam je to však v norme a nikoho to nevzrušuje. Tak ani mňa.
René Štúr, herec: Keď je všetko na kartičky, som v bezpečí
Nedávno som mal úžasný zážitok v hoteli pri Námestove. Je tam vynikajúci areál, v ktorom sa dá robiť všetko - športovať, oddychovať, liezť. A je tam vynikajúci kuchár pán Hruška, ktorý vyhral tri kuchárske súťaže v Dubaji. To, čo varil, bolo gastronomické porno! Napríklad jahňacie lýtka na špikovej kosti a podobne. My sme tam mali mediálny turnaj a mali sme sa super. V tom hoteli je všetko na kartičky, človek si nemôže pomýliť izbu, každý je tam v bezpečí.
Text: hd pre Pravda magazín
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu