Milujete jedlo? Inšpirujte sa receptami od Pyca!
Martin Pyco Rausch je obľúbený predovšetkým ako moderátor, no málokto dodnes vedel, že je aj vášnivým nadšencom kulinárstva. Aj keď to nebol jeho plán, nedávno vydal svoju prvú knihu „Moje jedlo“, v ktorej prezentuje vlastné recepty. Značne ho ovplyvnila stredomorská kuchyňa, ktorá je bezmäsitá a založená na zdravej výžive. Prostredníctvom FEMINITY môžete nahliadnuť do tejto knihy, ktorej vznik nám v rozhovore priblížil.
Pyco má rad cestovanie a s tým súvisiace aj spoznávanie kuchyne danej krajiny. Jeho chuťové bunky najviac oslovila talianska, španielska a grécka kuchyňa. Ako sám priznal, bola by škoda neochutnať špeciality priamo na danom mieste a pokiaľ vám zachutia, treba si nakúpiť suroviny priamo tam.
Vášeň k vareniu vyvrcholila natoľko, že sa rozhodol podeliť sa so svojimi kulinárskymi výtvormi aj s ostatnými. Kniha „Moje jedlo“ odráža spektrum jedál, ktoré si Pyco bežne varí. Nájdete v nej originálne recepty, ktoré vznikli kombináciou netradičných chutí, ktoré sa majú radi a harmonizujú spolu. Medzi nimi napríklad dezert v podobe špargle v karameli.
V knihe „Moje jedlo“ však nenájdete mäsité jedlá, recepty sú postavené na báze zeleniny, ovocia, prírodných byliniek, či strukovín, ktoré v plnej miere dokážu nahradiť mäso. Na svoje si prídu vegetariáni, ktorí majú možnosť rozšíriť svoj jedálniček práve o tieto zaujímavé a pritom jednoduché pokrmy.
Kreativita a svojský prístup prejavil Pyco aj prostredníctvom vlastných fotografií jedál, o ktorých v knihe píše. A prečo si nezavolal profesionálneho fotografa? Dôvod je jednoduchý, musel by byť pri celom procese (a Pyco priznal, že varí aj v noci). Navyše ako sám prezradil, nikdy neviete, či vám daný experiment vo varení vyjde podľa vašich predstáv.
FEMINITY zistili, čo môžeme očakávať od tejto knihy, ale i to, aké bolo úplne prvé jedlo, ktoré Pyco vo svojom živote uvaril!