Presunúť na hlavný obsah

Okúpte sa na Valentína v čokoláde

Wellness

S blížiacim sa 14. februárom pribúdajú aj v najvychytenejších cestovateľských destináciách ponuky inšpirované Dňom zamilovaných. Napríklad najluxusnejšia usadlosť v slávnom kalifornskom vinárskom regióne Napa Valley plánuje v priebehu februára lákať zamilované dvojice na spoločný kúpeľ v mliečnej čokoláde. Auberge du Soleil vo svojich spa pridáva k sladkému kúpeľu aj ďalšie pôžitky, samozrejme zaliate vhodne vybraným vínom.

Bolo to v roku 1981, keď sa istý Claude Rouas dočkal naplnenia svojho sna a kúsok svojho milovaného Provensálska preniesol do Kalifornie. V Napa Valley vtedy otvoril reštauráciu Auberge du Soleil Restaurant a jeho dlhoročné skúsenosti z pôsobenia vo  francúzskych reštauráciách si zakrátko začali vychutnávať tie najnáročnejšie jazýčky. 

V prostredí s elegantným stredomorským štýlom a s jedlami z lokálnych zdrojov sa Rouasovi darilo, a tak o 4 roky neskôr otvoril so svojím obchodným partnerom aj rezort, ktorý rovnako ako reštaurácia bol dielom vplyvného dizajnéra Michaela Taylora. Elegantný a diskrétny rezort v príjemnej izolácii a so skvelou kuchyňou sa okamžite mohol tešiť priazni kritiky a aj niektorým z najvyšších ocenení. Po štvrtstorocí svojej úspešnej existencie má Auberge du Soleil za sebou kompletnú renováciu a jeho nový štýl dýcha neformálnou eleganciou a luxusom vyšperkovaným dielami moderného umenia. 

Spomínané Auberge Spa používajú prírodné ingrediencie pochádzajúce z najbližších oblastí. Nájdete medzi nimi napríklad nechtík, rozmarín, medovku a ďalšie bylinky pestované v kúpeľnej záhrade. Svoje procedúry si môžete užívať s výhľadom na vinice a olivový háj, alebo si môžete zvoliť kúpeľnú suitu Mellisse určenú pre romantické páry alebo štyroch priateľov - nájdete tam krb, terasu a vyhrievaný bazén. 

Využívať môžete aj privátnu záhradu a práve tu sa v priebehu februára budú odohrávať čokoládové radovánky. Začínajú sa príjemným pílingom z kakaa a zrniečok viniča. Potom vkĺznete do kúpeľa z mliečnej čokolády a pochutnávate si na dezertoch a víne špeciálne zvolenom pre túto príležitosť. 

Nakoniec absolvujete masáž celého tela, pričom vaším masážnym olejom bude čokoláda a korenie. Cena tejto lahôdky sa pohybuje od 570 do 760 dolárov - podľa dĺžky masáže. Procedúra bohatá na antioxidanty má stimulovať zmysly, upokojiť myseľ a omladiť dušu. A ak by ste čokolády nemali dosť, môžete skúsiť aj novinku tunajšieho špecialistu na cukrovinky Paula Lemieuxa. Ten pre legendárnu reštauráciu Auberge du Soleil ocenenú Michelinovou hviezdou vytvoril Auberge Torte au Chocolat z chrumkavých lieskových orieškov, výnimočne hladkého čokoládového krému, a tmavej čokolády.