VARENIE V PARE
Sú pokrmy a ich úprava, ktoré sú už len od pohľadu evidentne zdravé a chutné, asi ako varenie v pare. FEMINITY a Electrolux vám ponúkajú par tipov na to, ako uvariť chutné a zároveň zdravé jedlo a dodržiavať tak zásady zdravého životného štýlu aj pri stravovaní.
varenie,para,recepty,zdravie,jedlo,electrolux,
Pre úpravu nad parou sú snáď najvhodnejšími potravinami zelenina a ryby. Ak však chcete upravovať červené mäso alebo hydinu, mali by ste kombinovať teplovzdušný ohrev a paru. Mäso si tak zachová svoj obsah živín a samozrejme svoju prirodzenú chuť. Klasické pečené m]so však na pare nepripravíte, tu budete musieť použiť funkciu pečenia s nízkou teplotou.
Pre dokonalú upravenú rybu využívajte teplotnú sondu, ktorá pri dosiahnutí určenej teploty vydá zvukový signál a ryba je uvarená presne tak, ako má byť. Tip od šéfkuchára je rybu najskôr osoliť a nechať 30 minút odstáť.
Varenie v pare je najviac osožné pri varení zeleniny, kedy si zelenina zachová nielen prirodzený tvar a farbu ale i podstatne vyšší obsah živín ako pri varení či dusení. Na jej prípravu v pare nepotrebujete vedieť žiadne komplikované recepty, stačí ak ju umiestnite do parnej rúry na niekoľko minút a chutný a predovšetkým zdravý pokrm je hotový.
Varenie v pare je veľkou výhodou, že nepoužívate nadbytočnú vodu, ktorá oberá potraviny o potrebné živiny a úplne odprostenie od používania oleja, je zárukou pre zdravé srdce, čo ocenia najmä kardiaci a samozrejme aj všetci, čo im záleží na ich vlastnom zdravom tele.