Presunúť na hlavný obsah

10 minút cvikov na spaľovanie tukov: Takto zmeníte svoju postavu na nepoznanie

Fitness

Na to, aby ste vyformovali svoje telo do ženských kriviek, potrebujete najskôr spáliť prebytočné tuky. Pripravili sme pre vás sériu cvikov, ktoré vám pomôžu k takejto premene postavy.

Výpady dozadu s ľavou nohou

Pri tomto type cviku dbajte na to, aby krok dozadu nebol ani príliš krátky, ale ani príliš dlhý. Ruky sú počas výpadu predpažené. 

Vykopávanie kolien do výšky

Dynamické vykopávanie kolien na mieste je skvelým kardio cvikom, ktorý by ste nemali v rámci cvičenia určite prehliadať.

Zakopávanie nôh ku zadku

Zakopávanie nôh je ideálnym cvikom na spevnenie zadku. Ruky sú za chrbtom a vy sa pohybujete len na mieste.

Drep s dvíhaním ľavej nohy do boku

Drepy sú veľmi efektné cviky a jedným z typov, ktoré sa oplatia je drep naširoko s dvíhaním ľavej nohy do boku. Pri dvíhaní je noha vystretá.

Skoky s rozpaženými rukami

Tento cvik si mnohí pamätajú zo školských rozcvičiek. Je veľmi jednoduchý, pričom horné aj dolné končatiny idú od seba a k sebe v rovnakej chvíli.

Skoky s prekríženými rukami a nohami

O niečo náročnejšie na zosúladenie tela sú skoky na mieste s prekrížením rúk a nôh paralelne. Ruky sú pri tom po celý čas vystreté.

Dvíhanie panvy v ľahu

Tento cvik vyzerá jednoducho, no záťaž na zadku, stehnách, ale aj bruchu pocítite už po niekoľkých opakovaniach. Pozor, aby ste si nelíhali – to je najčastejšia chyba žien. Ruky sú od seba položené na zemi.

Kľuky s výskokom

Pri tomto cviku zapájate celé telo a verte, že také jednoduché na výdrž to nie je. Dbajte na to, aby ste mali ruky od seba na šírku ramien, čím si zabezpečíte stabilitu.

Korčuliarsky poskok

Poskok, ktorý je nazývaný tiež „korčuliarsky“ môžete praktizovať do jednej aj do druhej strany. Všimnite si, že ak je ľavá doha vzadu, ľavá ruka je vpredu a naopak.

Boxovanie s výkopom

Jedna noha vpred a druhá vzad. Boxérsky cvik, v rámci ktorého zapájate aj nohu do výkopu je pre ženy čoraz lákavejší a celé cvičenie spestrí.

 

VIDEO: Kardio tréning s profesionálnou trénerkou Rebeccou Louise