Presunúť na hlavný obsah

Intímna plastika: Čo všetko sa dá urobiť pre lepší sex a pre zdravie?

Poradňa krásy

Upraviť si nemusíte dať len nos či prsia. Bežné sú aj chirurgické zákroky v oblasti ohanbia, ktoré nemusia mať len estetickú funkciu, ale aj zdravotnú. Viete, kedy je pre vaše zdravie dobré nechať si tieto intímne partie tela upraviť a kedy sa vám to oplatí po estetickej stránke?

Najjednoduchším úkonom intímnej plastiky je vyňatie znamienok, fibrómov a iných kožných výrastkov. Ženy s tým chodia na plastickú chirurgiu, aby mali istotu, že im neostanú žiadne jazvy alebo stopy po zákroku.

Po estetickej stránke sa môže robiť korekcia Venušinho pahorku. Niektorým ženám sa v tejto časti nadmerne ukladá tuk, čo nepôsobí veľmi príjemne na pohľad a je to vidieť aj cez plavky alebo oblečenie. Preto sa mnohé ženy, ktoré majú tento problém, rozhodnú to riešiť chirurgickým zákrokom.
 
Málokedy sa ženy rozhodnú nechať si upraviť veľké pysky ohanbia, no aj takáto operácia je možná. Najmä vekom sa totiž môžu zmenšovať, nadobudnúť nepravidelný tvar alebo strácať tuk. V takom prípade sa môžu vyplniť vlastným tkanivom alebo cudzorodým telesom. Ženy po takomto zákroku musia počítať s tým, že minimálne týždeň si budú musieť dávať pozor a sexuálne abstinovať.
 
Labioplastika, teda operácia malých pyskov ohanbia, sa často robí aj zo zdravotných dôvodov. Malé pysky majú ochraňovať pošvový vchod pred vysychaním, no niekedy sa stane, že sa tieto pysky vyvinú príliš veľké alebo asymetrické. Potom môžu vytŕčať spomedzi veľkých pyskov, čím by už neboli chránené a vysychali by. Môže dôjsť aj k infekcii, opuchu alebo iným zdravotným problémom. Práve preto sa tieto pysky plasticky upravujú, aby sa chorobám predišlo. 
 
"Labioplastika sa robí prvý až desiaty deň od skončenia menštruácie, zákrok sa robí hneď po príchode pacientky a už také štyri hodiny po ňom môže ísť domov. Rekonvalescencia trvá približne týždeň a riziká sú minimálne", hovorí MUDr. Alexandra Novotná, PhD. z kliniky Esthetic .
 
Takou najvýstrednejšou požiadavkou, s akou sa odborníci stretávajú, je rekonštrukcia panenskej blany. Nestáva sa to často, no predsa už takéto požiadavky boli.
 
Či už sa pre operáciu ohanbia rozhodnete zo zdravotných alebo estetických dôvodov, nemusíte mať strach. Operácie bývajú zväčša bezproblémové, riziká sú nízke a rekonvalescencia trvá krátko. A možno si aj sex viac užijete, keď budete mať upravenú túto intímnu oblasť.
 

Ak chcete vidieť ako vyzerá zväčšovanie pŕs, pozrite si Health & Beauty TV - viac nájdete aj TU!