Presunúť na hlavný obsah

Vieme, kde kotvia najštýlovejšie námorníčky

Nákupný špión

Bola to Coco Chanel, ktorá ako prvá povýšila námornícku rovnošatu na základ jedného z najpopulárnejších štýlov leta. Tohtoročného, a vlastne každého. Aby ste nosenie pásikov ukormidlovali bez potopenia vkusu, pozrite si dnešné vydanie Nákupného špióna.

Zadanie pre aktuálne vydanie Nákupného špióna – pravidelnej rubriky, ktorú pre portál Feminity.sk pripravujeme v spolupráci s Polus City Center – znelo na prvé počutie ako tá najjednoduchšia výzva.

Čo už sa dá pokaziť na pásikoch, poviete si. Pošleme stylistku Mirku Dobiš Michalkovú do polusáckych butikov, za 5 minút prinesie pásikov za plnú náruč a zvyšok dňa môže náš tím odpočívať s vyloženými nohami. Aký omyl! V skutočnosti je zostavenie kúskov pre letný námornícky imidž celkom drina, ak sa chcete vyhnúť „lacnému“ vyzneniu či príliš doslovnej interpretácii štýlu, kde by nežná ženskosť ustúpila karikatúrnemu imidžu Pepka Námorníka.  

Mirka zakotvila v Poluse, aby pre vás vylovila 9 trendy kúskov voľne inšpirovaných námorníctvom – či už pásikavým vzorom, typickou trikolórou, kotvami alebo povrazovými opaskami. Všetky zvádzajú k hravému kombinovaniu medzi sebou, ale aj s ďalším oblečením z vášho sezónneho šatníka.  

1. Základný kameň námorníka

Pýtate sa, čo ním je? No predsa klasika vo forme bavlneného trička s modro-bielymi pásikmi. V predajni S.OLIVER v Poluse jedno také Mirka našla. S lodičkovým výstrihom už skutočne nemôže byť námorníckejšie. Ak sa bojíte, že by ste túto farebnú dvojkombináciu nemali s čím zladiť, v ponuke je aj variant s čierno-bielym vzorom. 

Cena: 19,99 eur

2. Pohoďáčka na horizonte 

Tričkové bavlnené šaty už zďaleka kričia, že ich majiteľka má rada pohodu a voľnosť, a či už je štíhla alebo kyprejšia, cíti sa dobre vo vlastnom tele. Model kolennej dĺžky z módnej predajne LINDEX spája s námorníckym štýlom popri vzore a farbe ešte jeden prvok: ľanový lanový opasok. 

Cena: 19,99 eur

3. Čľup z lode do vody 

Pre zberateľky plaviek (vieme, že je vás tu takých mnoho, dámy!) má LINDEX pripravenú výzvu – skombinujte nohavičkový a podprsenkový diel tak, ako máte práve chuť. Na inšpiráciu uvádzame Mirkin výber. Zladenie červeného spodného a pásikavého horného kúska demonštruje popri nadčasovom námorníckom štýle ešte jeden horúci trend tohto leta, a to zvýšený pás. 

Cena: horný diel 19,99 eur, dolný diel 14,99 eur, celé plavky 39,99 eur

4. Namiesto lodného kufra 

Z LINDEX-u pochádza aj námornícka taška z jemne polakovaného ľanového materiálu. Svojou kapacitou a ľahkosťou je ideálna na prenos kompletnej výbavy na pláž vrátane objemnejšej knihy či huňatej deky. Body za originalitu sú vaše, ak si trúfnete urobiť si z tašky letnú kabelku do práce. A prečo nie?! Obzvlášť sa hodí vtedy, keď sa na sklonku pracovného dňa chystáte z kancelárskej stoličky presadnúť rovno na tú plážovú. 

Cena: 25,99 eur

5.  Večerná prechádzka v prístave 

Viete, ako to je. Vo večernom šere a „opitá“ rozptyľujúcimi hormónmi lásky ľahko zakopnete, preto je praktické vybrať sa na romantickú prechádzku v plátenkách namiesto otvorených sandálikov. Ak plánujete doplniť ich domácu zbierku o námornícke farebné trio, odporúčame siahnuť po overenej kvalite „konverziek“. Originál šnurovacie tenisky Converse kúpite v predajni LEVI´S v Poluse. 

Cena: od 65 Eur do 105 eur (ľanové, pogumované i kožené verzie)

6. Palubný žúr v nohaviciach  

Letné šaty už v našej námorníckej mozaike máme, ešte si to pýta športovo-elegantné šortky. Tie z predajne CAMAIEU v Poluse sú nielen komfortné, ale aj výborne korigujú postavu. Strih so zvýšeným pásom zúži vašu siluetu a v jemnom kovaní zasadený ľanový opasok rafinovane zdôrazni driek. Tip na nosenie? To je ľahké! Akékoľvek obtiahnuté bavlnené tričká či tielka. Ako inak, námornícke – vo verzii biela, modrá a červená.

Cena: 25,99 eur

7. Kotvy a kotvičky 

Symbolika kotvy hovorí o nádeji a my vám z celého srdca prajeme, aby pri snovaní vašich letných plánov, dobrodružstiev či lások neostalo len pri nádejaní sa. Či už si leto užijete na súši alebo na otvorenej vode, námornícka bižutéria patrí k výbave každej dovolenkárky. Zastavte sa v predajni s doplnkami BIJOU BRIGITTE, odkiaľ je aj tento náramok s variáciami kotvičiek.

Cena: 12,95 eur  

8. Žmurk slnku 

Ostré letné slnko nie je žiadna sranda, nepodceňujte preto ochranu očí. Dá sa to aj štýlovo. Výrazné slnečné okuliare mačacieho tvaru našla Mirka v predajni BIJOU BRIGITTE v Poluse, kde je na výber celá škála vkusných rámov. Špeciálne tieto sadnú ako uliate k námorníckemu outfitu. A ak ich doplníte drobnými námorníckymi náušničkami s motívom kotvy, bol by v tom čert, aby ste s takýmto vyšperkovaným imidžom neskončili na jachte!

Cena: okuliare 9,95 eur, náušnice 7,95 eur

9.  Nový kapitán na palubu! 

Na zaúčanie nového člena posádky nikdy nie je neskoro. Hoci by išlo iba o púšťanie papierových lodičiek na jazierku za domom, váš drobec bude v pôvabnom tematickom body vyzerať ako z módneho katalógu. Outfit pre mini kapitána zaujal Mirku počas špehovania po predajni LINDEX v Poluse.

Cena: 14,99 eur 

 

Sledujte našu rubriku Nákupný špión aj na Facebooku, kde môžete súťažiť, posielať svoje tipy na vopred určenú tému a vyhrať atraktívne darčeky.

Už o dva týždne prevetráme sortiment predajní v Poluse a predstavíme vám vychytávky na tému „Pripravená  k vode“. Nenechajte si ujsť najbližšie vydanie rubriky Nákupný špión, nech vystopujete, čo je IN, skôr ako všetci ostatní.

S pozdravom a s prianím krajšieho dňa, tím Nákupného špióna z POLUS CITY CENTER.