Presunúť na hlavný obsah

Špaldové muffiny s jablkom a škoricou: Chuť Vianoc a zdravia sa spája v jedno

Recepty

Výmenou múky dokážete vo vašom jedálničku urobiť veľké zmeny. Aj pečenie môžete povýšiť na zdravú úroveň a vychutnať si tak nielen ploché bruško, ale aj spokojnú myseľ.

Ak máte chuť na niečo sladké, čo obsahuje množstvo zdravých ingrediencií a je jednoduché na prípravu, neváhajte a pripravte si muffiny z jabĺčok a voňavej škorice. Táto kombinácia je úplne starou známou klasikou, nový nádych jej však dáva spojenie so zdravými surovinami. Špadlová múka je prospešná nielen pri chudnutí, ale aj pre vaše zdravie. Zrýchľuje trávenie a prospešne štartuje metabolizmus. 

Mohlo by vás zaujímať: Fitness tiramisu s nižším obsahom kalórii: Stačí vymeniť túto ingredienciu a dezert bude mať menej tukov

Na prípravu muffinov si nachystajte:

2 hrnčeky špaldovej múky
1 hrnček mlieka
1 hrnček trstinového cukru
1/2 hrnčeka kokosového oleja
2 vajcia
1 PL kypriaceho prášku
2 jablká
2 PL škorice

Postup prípravy muffinov:

1. Jablká si na hrubom strúhalde nastrúhajte, kľudne môžete použiť aj ich šupku. 
2. V miske zmiešajte cukor s vajíčkami, pridávajte mlieko a následne aj múku dotvorenú kypriacim práškom. Na záver cesto dolaďte kokosovým olekom.
3. Pridajte nastrúhané jablká a škoricu a takto vzniknutú zmes nadávkujte do muffinových formičiek. 
4. Pečte na 180 stupňoch Celzia 15 až 20 minúť. Koláčiky budú vláčne, vnútri ešte môžu byť troška vlhké vďaka pridaným jablkám.

Prečítajte si tiež: Zdravý variant klasického gaštanového pyré: Takto ľahko ho pripravíte za pomoci účinných surovín

Dobrú chuť!