Presunúť na hlavný obsah

Mexická pochúťka si získa každého: Navarte tacos s mletým hovädzím mäsom a budete za hviezdu

Recepty

Obľúbená mexická pochúťka tacos si našla miesto aj v našej gastronómii. Často sa s ňou môžete stretnúť na festivaloch či v pouličných stánkoch. Čo takto si ju urobiť doma? Je to jednoduché a pomerne rýchle.

Tacos chutí najlepšie s mletým hovädzím mäsom, preto sme pre vás vybrali tento variant. Stačí, že uvaríte mäso a návšteva či rodina si môže vnútro naplniť podľa chuti a predstáv. Jedlo je hotové za 40 minút a naje sa z neho 6 ľudí. Aj keď vás môže na prvý pohľad odradiť počet ingrediencií, stavíme sa, že polovicu z nich máte doma. Takže smelo do varenia.

Mohlo by vás zaujímať: Ľahká mangová raňajková smoothie miska s kivi: Ohúri vás svojimi farbami a chuťou

Ingrediencie:

12 kusov taco shells

500 gramov mletého hovädzieho mäsa

1 väčšia cibuľa

3 strúčiky cesnaku

150 ml hovädzieho vývaru alebo bujónu

200 ml paradajkového pretlaku

410 červenej sterilizovanej fazule

1 kus šalátu little gem

2 paradajky

150 g syru Čedar

hrsť čerstvého koriandra

3 lyžice oleja

soľ a čierne korenie

Prečítajte si tiež: Cheesecake s bielou čokoládou a malinami: Dokonalá torta na váš stôl počas babieho leta

Zmes korenia:

2 ČL chilli

1 ČL drvenej rasce

2 ČL soli

1 ČL údenej papriky

1 ČL drvený koriander

Postup prípravy:

1. Všetky ingrediencie na zmes korenia spolu poriadne premiešajte. Vo väčšej panvici rozpáľte olej, pridajte pokrájanú cibuľu i cesnak a počkajte, kým zmäkne. Potom vyspte dve lyžice korenia a opekajte asi minútu, pokiaľ to nezačne pekne rozvoniavať.

2. Pridajte mäso a sprudka restujte. Keď hovädzina stmavne, podlejte ju vývarom a paradajkovým pretlakom a nechajte 20 minúť dusiť. Voda sa zredukuje a mala by vám ostať, krémová zmes, ktorá dobré drží na plackách. Pred koncom varenia pridajte do zmesi odkvapkanú fazuľu, aby sa ohriala.

3. Pokiaľ sa hovädzinka uvarí, nakrájajte šalát, paradajky a koriander nadrobno a syr nastrúhajte. Do placky dajte mäso a posypte syrom, aby sa roztopil. Zeleninu si pridá každý podľa chuti.