Presunúť na hlavný obsah

Vyskúšajte jesenný coctail: Margerita so štipkou škorice a chilli si vás získa svojou vyváženou chuťou

Recepty

Jesenné nápoje sa určite líšia od tých letných, ktoré si dorábame s ľadom. Vyskúšajte preto niečo teplé, čo zahreje vaše telo a očarí vašu dušu.

Skvelým jesenným spôsobom ako sa zohriať je dopriať si horúci nápoj. Túto sezónu však odzvonilo čaju s medom či horúcej čokoláde. Je na čase vyskúšať nové chute a primiešať si do nápoja aj kúsok alkoholu. Takáto margarita je ako stvorená na dámsku jazdu či malý aperitív pri spoločnom obede. Zohreje telo a vás dostane spojením chilli a škorice.

Prečítajte si tiež: Domáce škoricové hviezda: Vyskúšajte na nich nádych javorového sirupu a teplého masla

Na prípravu 2 nápojov budete potrebovať:

80 ml tequily
40 ml limetkovej štavy
150 ml pomarančového džúsu
Pol čajovej lyžičky škorice
Štipku mletého chilli korenia
Ovocie na ozdobenie

Postup prípravy:

1. V hrnci na platni si zohrejte pomarančový džús a postupne pridajte aj šťavu z limetky. Zmes nevarte, iba ju nechajte prehriať. Prilejte tequilu a chvíľku nechajte odstáť.
2. Do pripraveného nápoja prisypte koreniny, škoricu i chilli a poriadne premiešajte. Chuť mletého chilli si môžete regulovať, preto najprv pridajte iba malý kúsok, vyslovene štipku a podľa chuti dodajte viac. Prečistí vaše telo a spolu s limetkou a pomarančom vytvorí jedinečnú kombináciu plnú chuti.
3. Nápoj nalejte do pohárov podľa vlastného výberu. Na ozdobu môžete použiť pomaranče, ale fantázii sa medze naozaj nekladú. Vychutnávajte si ho ešte teplý.

Mohlo by vás zaujímať: Pripravte si jednoduchý koláč plný jesene: Spája jablká, slivky a nádych škorice

Dobrú chuť!