Presunúť na hlavný obsah

Opekané chrumkavé bagetky s figami a kozím syrom: Pokvapkajte medom a neoľutujete

Recepty

Ak patríte medzi ľudí, ktorí neradi trávia dlhý čas v kuchyni a preferujú skôr rýchlovky, tento recept si získa vaše srdce.

Suroviny:

2ks čerstvej francúzskej bagety

6ks čerstvých fíg
Kozí syr 
Rozmarín
Domáci med
1 strúčik cesnaku
Vlašské orechy alebo pistácie
Olivový olej

Vyskúšajte: Letný obed s príchuťou Talianska: Lasagne so štyrmi druhmi syra musíte vyskúšať

Postup:

Bagetu si nakrájame šikmo na dlhé pásy hrubé asi 2 cm. Pokvapkáme olivovým olejom a pečieme vo vyhriatej rúre asi 5-6 minút pri teplote 150 stupňov. Vytiahneme a potrieme cesnakom. V miske si medzitým zmiešame podrvený kozí syr s rozmarínom a natrieme touto zmesou bruscetty. Nakrájame figy, pokvapkáme medom a pridáme nasekané orechy alebo pistácie. Mňam!

Dobrú chuť!