Presunúť na hlavný obsah

Restaurant Sissi: Kráľovská gastronómia v romantickom prostredí, ktorú by ste si nemali nechať ujsť

Cestovanie

Keď sa povie kráľovská kuchyňa, väčšina z nás si predstaví honosnú kráľovskú hostinu, urodzené dámy a pánov v dobových kostýmoch, zvuk čembala... Zjednodušene - časy romantické a zároveň dávno minulé. Čo by ste povedali na to, keby sa história opakovala?

Honosnú kuchyňu cisárskeho dvora Habsburgovcov tvorili vynikajúci kuchári prichádzajúci z Francúzska a Talianska, ktorí spájali vynaliezavosť (až rafinovanosť) s tradičnými stredoeurópskymi receptami.

Medzi najobľúbenejšie pochúťky na cisárskom dvore patrila divina. Nechýbali sýte hovädzie, bravčové i hydinové pokrmy - najmä pečené alebo na spôsob gulášov či silných polievok. Cisárovná Sissi mala slabosť pre bavorskú kuchyňu, biele klobásky s chuťou zapíjala pohárom piva. Za mladi si dopriala typické múčniky, a hoci neskôr preferovala striedmu kuchyňu, vždy si dopriala studené ovocné sorbety a na večer si rada pripila pohárikom chýrneho tokajského vína. Cisárska kuchyňa za čias Františka Jozefa II. okrem tradičných jedál zároveň priala aj originalite a zaujímavým, v  tom čase veľmi exotickým pokrmom. Na stole sa sezónne objavovali lahodné morské plody, ustrice, hľuzovky a iné špeciality.

Najdôležitejšími prvkami tejto šľachtickej kuchyne bola výnimočnosť surovín a  dôkladnosť prípravy.

Sezónnu čerstvosť podporovala  kombinácia pôvodnej stravy s tým najlepším, čo sa objavovalo v európskej gastronómii.

Kráľovské chute si dnes môžete dopriať aj Vy. Restaurant Sissi v novootvorenom kráľovskom Hoteli ROYAL PALACE***** sa nechal inšpirovať tým najlepším, čo sa na šľachtických dvoroch strednej Európy považovalo za lahodné a vychýrené.

Nájdete u nás tradičné recepty z kráľovských kuchýň, ale aj špeciality, ktoré svojou príťažlivou exotickosťou môžu prekvapiť aj veľmi náročné jazýčky. Umenie najlepšej kuchyne je pritom nesmierne jednoduché: tie najlepšie suroviny spájame s citlivou prípravou tak, aby sme zvýraznili chute, textúru jedla a dopriali Vám originálny kulinársky zážitok.

Výber jedál odporúčame doplniť vínnymi skvostami, ktoré pre Vás vybral náš someliér ku konkrétnym jedlám. Podľa chuti si môžete vhodné vína z našej pivnice doplniť o aperitívy a digestívy, ktoré zážitok z Vášho jedla umocnia.

Ak Vás neosloví ponuka jedál á la carte, pozývame Vás denne v čase od 12:00 do 14:00 na kráľovské Royal Menu. Štvorchodové servírované menu je súčasťou konceptu zážitkovej gastronómie Hotela ROYAL PALACE*****.

Pre tých, ktorí obľubujú širší výber jedál, je určený náš kráľovský Royal Buffet. Denne v podvečerných hodinách od 18:00 do 21:00 sú Vám k dispozícii bohaté bufetové stoly. Počas večere máte na výber širokú ponuku teplých a studených jedál, šalátov a dezertov.

V cene kráľovského bufetu je zahrnutý i sekt. Atmosféru počas kráľovskej večere dotvára hudobný recitál na vybranom hudobnom nástroji.

Slávny francúzsky spisovateľ a milovník dobrého jedla, Anthelme Brillat-Savarin povedal, že objav nového jedla robí pre šťastie ľudského rodu viac ako objav novej hviezdy.

Drahí hostia, aj my Vás pozývame na takúto objaviteľskú cestu, pretože dobré jedlo v spoločnosti tých správnych ľudí je najlepším receptom na prežitie príjemných životných chvíľ.

Bon Appétit!

Rezervácia stola: tel. +421(43)4918010, e-mail: royalreservations@therme.sk, royalgastronomy@therme.sk.

Viac z tohto rozprávkového prostredia môžete sledovať na Instagrame