Presunúť na hlavný obsah

Na svoj profil som pridala fotografie z našej dovolenky: Neverila by som, že to môže spôsobiť toto

Zábava

Myslela som si, že len zdieľam svoju radosť s priateľmi. Už som sa však, zdá sa, poučila. Povedala nám Nikol pri spomienke na svoj zážitok so sociálnymi sieťami.

Rozhodli sme sa odísť ďaleko

„S priateľom sme toho mali v práci naozaj dosť, obaja sme boli neustále vystresovaní, ja som dokonca po dlhých rokoch uvažovala o tom, že zamestnanie zmením úplne a on nemal od podobného rozhodnutia ďaleko. Povedali sme si však, že si najprv skúsime prečistiť hlavu na dovolenke. Zoberieme si tri týždne voľna, spravíme si dokonalý roadtrip po Európe a možno sa naše rozhodnutia a plány zmenia, ktovie,“ vysvetlila nám svoju situáciu Nikol, ktorá si zo dňa na deň spoločne s priateľom Michalom zbalila veci, zobrala všetky našetrené peniaze a odišla na cesty.

Inšpirujte sa: S bruškom na cestách: Cestovanie tehuliek je stále diskutovanou témou, týmto sa však nenechajte odstrašiť

Občas nejaký ten post

Notebook ani firemný telefón si so sebou nebrala, súkromný mobil však pre istotu zbalila, chcela ich cestu dokumentovať a podeliť sa s priateľmi o krásne zážitky z ciest. „Hneď z Porta, ktoré bolo našou prvou zastávkou som zverejnila  zopár krásnych záberov a ďalšie som pridávala počas celého týždňa. Valencia, Tarragona, Barcelona a odtiaľ smer Francúzsko. Prespávali sme tak, aby sme minuli čo najmenej peňazí, Michal sa vždy snažil nájsť hotel alebo hostel, občas to však nebolo také jednoduché, a tak sme často skúsili aj „coach surfing“. Nebola som nadšenec, ale potrebovali sme, aby nám peniaze vydržali na celú cestu. Nemali sme to ľahké, no nikdy som nebola šťastnejšia."

Nenechajte si ujsť: Spoznajte letný dovolenkový raj slávnych na vlastné oči: Užite si dovolenku na pôvabnom Mykonose

Až do momentu, kedy moja najlepšia priateľka komentovala jeden z mojich príspevkov na sociálnej sieti a spustila tým neuveriteľnú diskusiu. Išlo o fotografiu s drinkom na pláži, priamo v Alicante. Vraj, ako som sa veľmi sťažovala, že už rok s ňou nemôžem ísť na dovolenku do luxusného rezortu a teraz tu na fotke pijem drahý drink a užívam si mesačné voľno. Chápete? Podľa jednej fotky dokázala zhodnotiť celú moju finančnú situáciu a vzala si to dokonca osobne!“ rozhorčene dodáva Nikol.

Nenechajte si ujsť: Máte problém zaspať v teple? Vyskúšajte týchto 5 jednoduchých trikov tesne pred spaním

„Na jej komentár okamžite reagovali ďalší moji známi, ktorí sa potili v rozhorúčených kanceláriách a závideli mi moju „luxusnú dovolenku“. A pritom to vôbec nebola pravda! S Michalom sme vzali všetky naše úspory a už  teraz nám chýbali peniaze! Žili sme pre moment, nič sme neplánovali a spomínaný drink na pláži sme dostali grátis, pretože sme čašníčke pomohli poskladať stoly, keď sa blížila búrka. Viem, že to vo virtuálnom svete mohlo vyzerať inak, avšak takáto ľudská závisť, ktorá nebola podložená absolútne ničím okrem obyčajnej fotografie, ma takmer rozplakala a zničila mi celý zvyšok pobytu. Už som sa nedelila o zážitky. Ľudia totiž uveria prvému, čo vidia a nechcú vidieť realitu. Nič nie je dokonalé, aj keď to tak na prvý pohľad vyzerá. Ani ich život ani môj, je úplne jedno, ako sa javí cez obrázky a sociálne siete. Podstatný je totiž nadhľad, a ten niektorým chýba,“ dodala Nikol.

Netreba sa brať tak vážne

Táto skúsenosť ju však naučila jedno. Nič netreba brať tak vážne, ani seba, ani iných, ani virtuálnu realitu, a už tobôž nie to, čo ľudia pridávajú na svoje sociálne účty. Každý sa predsa chce prezentovať v čo najlepšom svetle. V ňom je však vždy len časť pravdy a ak chceme byť spokojní a neporovnávať sa,  musíme sa vedieť od podobných vecí odosobniť. Aj od hlúpych komentárov aj od navonok dokonalých životov. Každý predsa máme to svoje, no nie? Aj keď to možno nezdieľame s celým svetom.

Mohlo by vás zaujímať: VIDEO: Zbaľte sa s nami: Pomocou tejto rolovacej metódy sa vám toho do kufra zmestí oveľa viac

Mali ste aj vy podobnú skúsenosť po zverejnení fotiek z dovolenky?

spolu hlasovalo 121 ľudí

Áno
44
Nie
77