Presunúť na hlavný obsah

Tri zásady, ako sa vyhnúť zavodneniu vo vašich lýtkach: Štíhlejšie nohy a neskutočný pocit ľahkosti

Zdravie

Opuchnuté lýtka naozaj nie sú peknou záležitosťou. Nielenže vám ich zavodnenie môže spôsobovať problémy pri pohybe, vie vyzerať aj veľmi neesteticky. Doprajte svojim nohám ľahkosť a riaďte sa týmito radami, ktoré zaručene fungujú.

Voda v tele je samozrejmou záležitosťou. Nie je však zdravé, aby sa zdržiavala na jednom mieste a vytvárala vám tak nepríjemné napuchnuté časti a aj problémy pri chôdzi. Tento problém sa týka hlavne ľudí so sedavými zamestnaniami.  Ľahké nohy práve v oblasti lýtok dosiahnete už troma zmenami vo vašom dennom režime. 

Prečítajte si tiež: Raňajky bohaté na vlákninu, ktoré zahrejú organizmus: Začleňte do jedálnička tieto potraviny

Ráno si doprajte tento nápoj

Voda, ktorú chcete z tela odstrániť sa dá poraziť práve vodou samotnou. Ranná šálka šťavy z citróna je dokonalým liekom pri odvodňovaní sa. Pomáha tiež efektivita studených zábalov, ktoré pomôžu vašim lýtkam. Ráno vymeňte horúci kúpeľ za ľadovú sprchu lýtok. Efekt odvodnenia sa dostaví skôr akoby ste čakali. 

Spite v takejto polohe

Počas noci sa neukladajú v našom tele iba tuky, ale aj voda, ktorá sa môže zdať nevinnou záležitosťou. Nedovoľte jej doraziť k vašim lýtkam. Nie sú práve na aspekt zavodňovania náchylné, ak im chýba chôdza alebo pohyb. V spánku si podložte pod nohy vankúš a držte ich tak vo vyvýšenej polohe. 

Mohlo by vás zaujímať: Jeden z najdôležitejších minerálov pre naše telo: Vstrebáva vápnik v tele a vie odstrániť pretrvávajúce akné

Práve tento šport je čarovné dva v jednom

Chudnite a odvodňujte nohy v jednom. Opäť vám pomôže práve voda. Plávanie je športom, ktorý má na vašu postavu mnohé benefity. Ak plávate prsia, viete zaručene prepracovať svaly na nohách a hlavne tie lýtkové. Efektívne ich tak zbavíte akéhokoľvek opuchu a zbytočnej vody.