Presunúť na hlavný obsah

VIDEO: Vyskúšajte super cviky od úspešnej fitnesky: Slovenka Timea odporúča pri tomto zatnúť zadok

Fitness

Timea Trajteľová (23) je jednou z našich najúspešnejších fitnesiek. Právom jej patrí aj niekoľko titulov majsterky sveta či Európy v bikini fitness. Má zadok, ktorý jej závidí nejedná žena. Ak sa chcete k podobnému dopracovať, vyskúšajte tieto cviky, ktoré má Timea vo svojom tréningovom pláne.

Účinný cvik pre pevný zadok a stehná

Timea robí na videu skvelý ženský cvik zanožovanie a unožovanie v stoji. „Tieto dva cviky sú zamerané prevažne na oblasť zadných stehien a zadku. Môžeme ich cvičiť s vlastnou váhou, s gumami (viď video), so závažím na suchý zips alebo aj na spodnej kladke/na strojoch vo fitness centre,“ vysvetľuje úspešná slovenská reprezentantka. 

Dôležité je správne prevedenie cviku

Počas cvičenia dbajte na správny postoj a rozsah pohybu. Pre sťaženie cviku odporúča Timea v hornej polohe zatnúť zadok a podržať nohu 1-3 sekundy. „Čo sa týka záťaže a počtu opakovaní, každý cvičenec si ich musí určiť podľa svojich fyzických možností. Začiatočníci môžu začať cvik vykonávať s vlastnou váhou, neskôr prejsť na gumy (ľahká/stredná záťaž) a následne môžu tento cvik cvičiť so závažím, ktoré sa dá obopnúť okolo členkov alebo pomocou strojov / kladiek vo fitness centre,“ hovorí o možnostiach prevedenia cviku Timea. 

Prečítajte si: Cvičebný plán na spevnené telo: Úžasná Cindy Crawford po 50-ke vďaka nemu konkuruje výrazne mladším

Počet opakovaní

Počet opakovaní začiatočníci: 10 opakovaní zanožovanie + 10 opakovaní unožovanie na každú nohu
Počet opakovaní pokročilí: 15 a viac opakovaní zanožovanie + 15 a viac unožovanie na každú nohu