Presunúť na hlavný obsah

Tento typ čaju naberá na popularite po celom svete: Jeho protizápalové účinky skvelo detoxikujú telo

Zdravie

O úžasne liečivom a zdravom čaji matcha sa toho popísalo mnoho. Samozrejme, tieto poznatky nie sú iba v rovine uvažovania, vedci neustále bádajú a iba potvrdzujú zázračnosť toho čaju.

Matcha je zelený čaj, ktorý si vyžaduje osobitú prípravu. Čajové lístky v ňom sú celé pomleté preto z neho do tela dostanete omnoho viac živín, antioxidantov a vitamínov! Čím zelenšia je jeho farba, tým vyššia je odroda kvalitovo.

Prečítajte si tiež: Raňajky, ktoré obsahujú dostatok vlákniny a bielkoviny: Najlepšie pre telo je najesť sa do hodiny po prebudení

Prospešné katechíny 

Látky, ktoré sa nazývajú aj katechíny, sa prirodzene nachádzajú v čaji, predovšetkým v tom zelenom. Čaj matcha obohacujú o účinky, ktoré si zamilujete hlavne počas jeseneMôžete si byť istí, že svoje telo týmto spôsobom iba posilňujete a liečite. Spomínané katechíny majú totiž prospešné účinky v boji proti prechladnutím a proti chrípke.

Veľký podiel antioxidantov 

Aby toho nebolo málo, matcha bojuje proti jesenným nástrahám aj cez vitamín C a veľké množstvo antioxidantov. Už jeden pohár tohto čaju ich obsahuje viac ako čučoriedky či veľmi populárne Acai ovocie. Kombinácia vitamínu A, E, C, železa, vápnika či draslíka z neho robí naozaj superčaj. Lekár doktor Weil, a odborník v tejto oblasti, ho preto právom pokladá za drahokam v prášku.

Mohlo by vás zaujímať: Intolerancia laktózy je niečo iné ako alergia na mlieko: Čo možno jesť a ako s tým bojovať?

Revitalizujte svoje telo 

Takýto protizápalový účinok si môžete jednoducho vydobyť pitím čaju matcha. Vďaka spomínaným látkam dokáže telo detoxifikovať a úspešne zabíja aj baktérie, ktoré sa môžu nachádzať napríklad v ústnej dutine. Obsahuje aj polyfenoly, ktoré chránia práve pred zákernou rakovinou, bojujú aj proti chorobám srdca a znižujú hladinu cholesterolu v krvi. 

Cíťte sa posilnená

Už jeden pohárik dokáže účinne znížiť krvný tlak, ale pre ženy najdôležitejšia je práve funkcia boju proti starnutiu. Zabezpečuje pocit plného sústredenia, avšak vašu myseľ uchová úplne pokojnú. Jeho pitie úspešne podporuje chudnutie a vaše telo prečistí od nákazlivých látok, ktoré ste získali počas leta.

Vyskúšali ste aj vy tento zázračný matcha čaj?

spolu hlasovalo 355 ľudí

Áno
103
Nie
252