Presunúť na hlavný obsah

Jednoduchý trik s čajovou lyžičkou: Neverili by ste, ako vás dokáže ochrániť pred spálením

Zdravie

Slnko pečie takmer každý deň a vy ste sa opäť spálili? Možno len nedbáte dostatočne na svoju ochranu. Nevinná čajová lyžička však dokáže všetko zmeniť!

Problém je v tomto

Každý víkend na slnku je síce idylkou mnohých, väčšina ale zabúda na to najpodstatnejšie, a tým je správna ochrana. Keď sa ale na nás z každej strany sypú inštrukcie o tom, aký klobúk si nasadiť, kedy vyjsť na slnko a koľko vody vypiť, sme všetkým natoľko zahltení, že zabudneme aj na to najpodstatnejšie, a tým myslíme opaľovací krém a jeho správne nanesenie. A čo tak zapojiť do celého procesu čajovú lyžičku a všetko si uľahčiť?

Inšpirujte sa: Zmiznutiu celulitídy dopomôžete aj pitím tohto nápoja: Doprajte si ho každý deň a získajte hladšiu pokožku

Odborníci vo svete sa totiž zhodujú, že práve ľudia, ktorí preferujú krém s UV faktorom 20 si ho nanášajú v tak tenkej vrstve, že nespĺňa ani ochranu krému s UV faktorom  4. Návody na to, koľko a ako si ho naniesť sú ale väčšinou príliš komplikované, a tak ich každý horlivo ignoruje. Skúste to ale na základe odborníkmi zostaveného návodu za pomoci čajovej lyžičky a všetko bude hneď jednoduchšie!

Mohlo by vás zaujímať: Vzdajte sa jednej veci v jedálničku a kilá pôjdu rapídne dole: Neverili by ste, o koľko kalórií navyše ňou prijímate

Ako na to?

Celkom jednoducho. Na pláž si okrem svojho obľúbeného opaľovacieho krému pribaľte aj jednu obyčajnú čajovú lyžičku a 30 minút pred samotným vystavením slnku si opaľovací krém najprv odmerajte na ploche čajovej lyžičky. Jednotlivé časti tela sa od seba líšia veľkosťou a teda aj množstvom potrebného krému. Preto si lyžičku plňte podľa tohto návodu:

Nenechajte si ujsť: Schudnite expresne posledné centimetre v oblasti pásu: Stačí, ak sa vyhnite týmto 4 potravinám

  • Na každú ruku: ½ čajovej lyžičky krému
  • Na každú nohu: celú čajovú lyžičku krému
  • Na hrudník a prsia: celú čajovú lyžičku krému
  • Na chrbát a zadok: celú čajovú lyžičku krému
  • Na tvár: najmenej 1/2 čajovej lyžičky krému
  • Na oblasť krku: najmenej ½ čajovej lyžičky krému

Nezabudnite: Či za pomoci čajovej lyžičky alebo nie, krém treba znovu aplikovať po uplynutí dvoch hodín alebo po pobyte vo vode. Trik s kuchynským príborom je síce skvelý, netreba ale zabúdať na pravidelnosť. A potom už len skutočne stačí užívať si teplo!

Vyskúšali ste už trik s čajovou lyžičkou pri nanášaní opaľovacieho krému?

spolu hlasovalo 105 ľudí

Áno
3
Nie
102