Presunúť na hlavný obsah

Letná motivácia ako byť fit do plaviek: Stačí dodrživať denne tieto 3 veci a chudnutie vám pôjde oveľa ľahšie

Chudnutie a diéty

Pokiaľ ešte stále bojujete s nejakými kilami navyše a nepripadáte si v plavkách práve sexi, možno pre vás máme riešenie. Vieme, ako si môžete pomôcť k vysnívanej postavičke. A paradoxne je to celkom jednoduché!

Ak chcete mať naozaj krásnu postavu, žiaľ len túžba stačiť nebude. Potrebujete motiváciu. Silnú motiváciu. Takú, ktorá vás po troch dňoch driny a vystúpenia z vlastnej zóny komfortu neprejde. Pozrite sa ako dosiahnuť váš vytúžený cieľ!

Mohlo by vás zaujímať: Brunetky sa dostanú do neba, blondínky kamkoľvek: Je na tomto tvrdení viac pravdy, ako sa na prvý pohľad zdá?

1. Musíte mať plán 

Bez plánu to jednoducho nepôjde. Takého, ktorý si nastavíte dlhodobo. Ak by ste sa totiž strikne držali len toho, že vám stačí zhodiť 5 - 6 kíl na ”plavkové obdobie”, veľký efekt to veru mať nebude. Aj keď je to prirodzene tá jednoduchšia cesta. Zostavte si v kalendári zoznam aktivít, ktoré budete robiť na dennej báze. Napríklad v pondelok plávanie, v utorok beh, v stredu spinning a tak ďalej. Rovnako to urobte aj s jedálničkom. Na každý deň si naplánujete, čo chcete jesť. A držte sa toho. Vždy funguje lepšie všetko, čo je čierne na bielom. A nezabudnite si to dať niekde na viditeľné miesto. Najlepšie na chladničku. 

2. Strava, ktorá nepustí

Strava je pri chudnutí kľúčová, to vieme všetky. Ťažko sa však zhadzujú kilá navyše, ak máte doma sladkosti a všetko, čo viete, že by ste si nemali dopriať. Lebo to uvidíte aj ako bonus na vlastnom zadku. Teda časom určite. Práve preto by ste mali mať kupovať len potraviny a jedlá, ktoré sú pre vás nutrične vhodné. Ak doma nenájdete, to na čo máte aktuálne chuť, časom na to aj tak zabudnete. Týmpádom si to nedoprajete. Rovnica je celkom jednoduchá. Nuž hor sa do nákupov s rozumom, plných ovocia a zeleniny!

3. Pripomínajte si váš cieľ

Toto je nesmierne dôležité. Ak totiž zabudnete, prečo to vlastne robíte, veľmi rýchlo zídete z naplánovanej cesty. Ak máte napríklad fotku niekho, kto je pre vás inšpiráciou, dajte si ju na viditeľné miesto a každý deň sa na ňu pozrite. Povedzte si: ”Áno, toto chcem a aj to dosiahnem.” Vždy je dobré mať nejakú vlastnú mantru. Skvele však funguje aj opačný princíp. Ak máte svoju fotografiu, kde si nepripadáte najatraktívnejšie a máte na nej kilá navyše, majte ju na očiach rovnako denne. Budete presne vedieť, prečo a pre koho to robíte. Tak čo idete na to? 

Čítajte tiež: Patríte medzi výnimočných ľudí? Ak robíte túto jednu vec každý deň, skrýva sa vo vás veľký potenciál