Presunúť na hlavný obsah

Necítila som sa pri ňom ako žena: Trvalo mi roky, kým som prišla na to, že za to môže táto jedna vec, ktorú nerobil

Partnerské vzťahy

Vzťah sa nám môže zdať dokonalý a predsa v ňom niečo chýba. Prísť však na to čo, je občas to najťažšie.

„Juraja som si chcela vziať už od prvej chvíle. Nemala som prečo váhať, náš vzťah sa vyvíjal postupne a čím ďalej tým viac som si bola istá, že mi s nikým nebude tak dobre ako s ním. Vždy som si myslela, že vzťahy musia byť zložité, ľudia musia robiť priveľa kompromisov, aby všetko naozaj fungovalo a nevedela som si predstaviť, ako by som podobné veci zvládala robiť ja. Potom sa ale objavil on a ani neviem ako, boli sme nerozlučná dvojka.“ rozpráva svoj príbeh Daniela, ktorá niekoľko rokov žila vo vzťahu, ktorý pokladala za dokonalý.

Inšpirujte sa: Stále fantazíroval o iných ženách: Nezastavilo ho ani manželstvo, nakoniec som musela urobiť toto

Láska nie je všetko

Boli svoji už 5 rokov, keď Daniela začala mať pocit, že potrebuje zmenu prostredia. Svoju prácu editorky milovala, no za posledné dva roky sa nikam neposúvala a nič už pre ňu nebolo skutočnou výzvou. Pocit stagnácie a nedocenenosti nedokázala prekonať natoľko, aby bola schopná pokračovať. Juraj sa k jej potrebe zmeniť prácu nevyjadroval. No Daniela si už tak nejak zvykla na to, že je síce dokonalým mužom, no v podobných prípadoch si k nemu po radu nemá význam chodiť. Zatvári sa rezignovane alebo znudene, no konkrétnu odpoveď jej nikdy nedá. A fakt, že sa necíti docenená, ako muž nepochopí. Aspoň to si myslela Daniela, keď o pár mesiacov skutočne dala výpoveď.

Mohlo by vás zaujímať: Naše manželstvo po mojom pôrode už nebolo to, čo predtým: Manžel to pripisoval tejto jednej veci, z ktorej ma vinil

„Myslela som si, že zmenou práce sa zbavím toho nepríjemného pocitu, ktorý ma trápil. Že konečne budem mať pocit uznania, budem sa cítiť sebavedomá, vyrovnaná a nezávislá. No nová práca prišla, s ňou i nové výzvy, no pocit, po ktorom som túžila sa nikdy nedostavil. Stále som premýšľala, čo robí zle. Prečo sa cítim ako nepotrebná žena, ktorá si v živote nevie nájsť nič, čo by ju nútilo ďalej sa rozvíjať a hľadať v sebe skryté schopnosti. Problém bol však doma, a to mne došlo až vtedy, keď už bolo neskoro.“ spomína Daniela.

Nenechajte si ujsť: Kamarátka otehotnela s mojím mužom: Dozvedela som sa to tesne pred termínom jej pôrodu

Stratila som seba

„Ten moj dokonalý muž bol totiž až natoľko perfektný, že si tak nejak zabudol všímať mňa, svoju manželku a moje kvality. Bral ma ako samozrejmosť,  prestal mi skladať komplimenty, nikdy ma za nič nepochválil a jediné, čo ho zaujímalo bol jeho kariérny rast a dostatok finančných prostriedkov v domácnosti. Pokiaľ som sa vedela podielať na týchto dvoch veciach, nemal so mnou problém. A ani len netušil, že by som ja mohla byť nešťastná. Ja som si však jeho nezáujem a bezduché správanie preniesla do profesijného života a začala som pochybovať o sebe. O svoj ženskosti, svojich kvalitách a rozhodnutiach. Chcela som zmeniť prácu a život a pritom chyba bola v tom, že som mala manžela, ktorý má kvôli materiálnym veciam prestal vnímať. Prestal ma vidieť a vážiť si ma. A ja doteraz nechápem, ako som to mohla dopusiť.“ dodáva Daniela, ktorá už síce s Jurajom nežije, no ešte dlho jej trvalo, kým sa spamätala z celého incidentu a našla v sebe opäť stratenú ženskosť. A hlavne uverila vo vlastnú hodnotu bez toho, aby si ju musela dokazovať. Či už v práci alebo v súkromí.