Presunúť na hlavný obsah

Manželka mala tajný účet, na ktorý si šetrila peniaze: Najskôr som o tom nič nevedel a cítil sa oklamaný, ale potom...

Sex a vzťahy

V súčasnej dobe je stále viac zaužívané, že manželia majú často pred sebou tajnosti, čo sa týka otázky financií. Okrem spoločného účtu si manžel alebo manželka, niekedy aj obaja odkladajú bokom peniaze, o ktorých ten druhý nemá ani poňatia. Presne to sa stalo aj Romanovi...

Náš známy, volajme ho Roman, bol ženatý už nejaký ten rok, presnejšie 5. Dalo by sa povedať, že na dnešné pomery to bolo naozaj krásne manželstvo, ktoré sa len tak nevidí. S Ivanou sa brali mladí a veľmi zaľúbení, čo im ostalo do dnešného dňa. Zdalo sa, že medzi nimi panuje skutočná dôvera a láska. Tíško som im ich vzťah v dobrom závidela. Jedného dňa som sa však stretla s Romanom, ktorý sa mi priznal s niečím, čomu som nerozumela ani ja. 

Mohlo by vás zaujímať: Mala som v živote veľa mužov: Dnes sa idem vydávať, ale svoju minulosť som budúcemu manželovi zamlčala

Tajný účet, o ktorom nič nevedel

Začalo to tým, že sa ma vypytoval, či mám nejaké tajnosti ohľadom peňazí pred svojím priateľom. Tak som sa schuti zasmiala a odpovedala mu, že veru keby ten vedel o tom, koľko som v skutočnosti zaplatila za tie topánky, o ktorých som mu povedala, že boli z výpredaja za super akciovú cenu, tak by bola hádka na svete. No videla som, že on sa nesmeje a niečo ho skutočne trápi. Tak som sa spýtala na rovinu,  prečo sa ma pýta na peniaze. Jeho odpoveď ma tiež prekvapila: „Vieš, nedávno sa mi dostal do rúk list, info z našej banky o nejakom ročnom navýšení druhého účtu, o ktorého existencii som nemal ani potuchy. Bola na ňom celkom slušne nasporená čiastka peňazí. Tak sa zdá, že Ivka si ho zriadila v čase, keď sme sa brali a nikdy sa mi o tom nezmienila. Neviem, čo si mám o tom myslieť. Šetrí na horšie časy? Alebo pre seba, keby nám to náhodou nevyšlo? Cítim sa oklamaný...“ priznal Roman a ja som mu skutočne nevedela dať odpoveď. Jediné, čo som mu poradila, bolo, aby sa jej na rovinu spýtal, pretože si rozhodne nemyslím, že Ivana ho má v pláne opustiť. 

Čítajte tiež: Vzala som si človeka, o ktorom som vedela v podstate veľmi málo: To, čo sa mi na ňom tak páčilo, bolo zrazu inak

Taktická lož

Roman sa Ivky nakoniec spýtal a jej počínanie mi objasnil pri ďalšom stretnutí, na ktorom bol už v oveľa lepšej nálade. Vraj na ňu išiel najskôr takticky a vymyslel si lož, že si zriadil jeden účet bokom, na ktorom si šetrí peniaze. Spýtal sa jej, či jej to nevadí a chcel vidieť jej reakciu. Presne ako očakával, Ivka sa spýtala na dôvod, prečo to urobil a mala strach, že sa niečo v ich vzťahu deje. Zneistila a v tom momente Roman vyrukoval s pravdou von a spýtal sa, prečo jej to vadí, keď ona urobila to isté a tají mu to už viac než 5 rokov. 

Pravda, ktorú ne(čakal)

„Keď mi objasnila, prečo to urobila a nič mi nepovedala, cítil som sa trocha ako idiot, že som ju chcel nachytať,“ priznal sa mi Roman. Vraj  jej tá myšlienka sporiť bokom peniaze napadla, keď sa brali a chcela to urobiť pre neho ako prekvapenie. Keďže vedela, že zarába lepšie než on, a nechcela sa mu s tým chváliť, aby sa necítil nepríjemne, ako má väčšina mužov vo zvyku, rozhodla sa, že časť svoje výplaty bude dávať bokom a jedného dňa, keď tam bude nasporená slušná čiastka, mu o tom povie a spoločne sa rozhodnú, na čo tie peniaze minú. Boli to teda peniaze pre nich a nejaký ich nesplnený sen, nie preto, že mala v pláne ho opustiť.

Neprehliadnite: U kozmetičky som započula niečo o svojom manželovi: Toto o ňom vedeli všetky ženy, len ja nie

Tajný účet už viac nie je tajný

V duchu som s Ivkou súhlasila. Bolo to od nej múdre a pekné gesto a Roman skutočne nepatrí k mužom, ktorí by boli ješitní a potrpeli si na tom, že musia zarábať viac než jeho polovička. Takže sa všetko nakoniec objasnilo a títo dvaja si hrkútajú aj naďalej, aj napriek tajnému účtu, ktorý už viac nie je tajný, a na ktorý Ivka sporí ďalej, ale s jednou podmienkou, ktorú si Roman dal. Prispievať naň bude aj on a jedného dňa tie peniaze minú na niečo, čo urobí radosť obom.