Presunúť na hlavný obsah

Muži s veľkým egom: Niečím nás priťahujú, avšak ani jedna z nás by si takého nechcela vziať a to z tohto dôvodu

Sex a vzťahy

Znie to trocha nadnesene a možno si niektoré z vás hneď povedia, že o takéhoto muža by určite nezakopli, ale buďme k sebe úprimné. Hoci nahlas pred priateľkami skonštatujeme, že ten si asi niečo kompenzuje, vo vnútri s povzdychom dodáme, ale možno by za hriech stál...

Presne toto si na začiatku vzťahu s Filipom povedala aj naša čitateľka Nina, ktorá mala v pláne sa len „presvedčiť“ o jeho veľkom egu a sebakompenzácii si niečoho. 

Začalo to ako jednorazová záležitosť, prepuklo to však v zamilovanosť 

Podľa Niny a jej priateliek si jej sused Filip o sebe veľa myslel, a keď ho Nina začala po nadviazaní ich spoločného, najskôr posteľného vzťahu, spoznávať bližšie, musela uznať, že sa nemýlili. Bol mladý s perspektívnou prácou realitného makléra a vyzeral viac než len dobre. „Myslela som si, že s ním chvíľu pobudnem a že si vzájomne môžeme z času na čas spríjemňovať svoju samotu v byte u mňa či u neho. Avšak po čase sa stalo presne to, čo sa u väčšiny žien stáva, zamilovala som sa do neho a chcela s ním tráviť každú voľnú chvíľu. Priateľky ma odhovárali a presviedčali, aby som to s ním skončila pre vlastné dobro, ale ja som trvala na tom, že má aj dobré, skryté stránky, ktoré na ňom obdivujem. Napríklad jeho chuť pracovať na sebe, ísť si za svojím, dokonca aj jeho humor. Rád ma brával ako gardé na rôzne pracovné večierky a schôdzky a ja som sa cítila pri ňom zrazu dôležitá,“ priznáva sa dnes nešťastná Nina. 

Mohlo by vás zaujímať: Krásny chlap vás nepodvedie, aj keď si to myslíte: Najväčší neverníci bývajú paradoxne títo

Prekvapenie v podobe žiadosti o ruku a manželstvo, ktorom sa začalo prejavovať jeho veľké ego

Nina sa nemusela ani veľmi snažiť či na tom trvať a po roku a pol prišla žiadosť o ruku, z ktorej boli prekvapené aj jej priateľky. Nina sa za Filipa nakoniec vydala, no až v manželstve začala vnímať jeho sebavedomie a veľké ego tak citeľne, ako sa ho silou mocou snažila ospravedlňovať pred ním pomocou jeho dobrých vlastností. Filip ju prestal brávať na spoločenské akcie a rôzne výlety do zahraničia, namiesto seba videla po jeho boku na sociálnej sieti jeho priateľov a kolegov z týchto akcií nejaké mladé hostesky a ženy, ktoré sa na neho lepili a on si to evidentne užíval. „Mala som pocit, že status byť jeho manželkou znamenal pre neho byť mu len kuchárkou a slúžkou v domácnosti. Bola som z toho deprimovaná, pretože ani o sex, ktorý bol kedysi medzi nami prioritou, keď sme vzťah nadväzovali, nemal zrazu záujem. Cítila som sa zneužitá a ponížená a tak ako som kedysi zaryto priateľkám opakovala, že sa pri ňom cítim dôležitá, som dnes mohla skonštatovať, že som bola v porovnaní s jeho veľkým egom celkom maličká a bezvýznamná,“ dodáva Nina zúfalo. 

Čítajte tiež: U kozmetičky som započula o svojom manželovi: Toto o ňom vedeli všetky ženy, len ja nie

Nečakaný návrh z jeho strany a krutá pravda, ktorej musela Nina čeliť 

Nakoniec sa stalo, že jedného dňa prišiel večer z práce domov s tým, že Nine povedal, že je čas, aby mal nejakých svojich potomkov. Áno, dobre počujete, nie že túži po dieťati s Ninou, ale túži mať potomkov: „Mala som pocit, akoby som vlastne ja v tom celom nebola vôbec dôležitá, len akýmsi strojom na výrobu jeho potomkov. To som už nezniesla a vykričala som mu všetko, čo ma ťažilo, aký je to sebecký, bezohľadný a vlastným egom posadnutý idiot. Keď som skončila, zatváril sa nechápavo a spýtal sa ma, že čo myslím, prečo si ma vlastne bral? Potom mi to s kamennou tvárou šplechol do moje tváre. Vraj usúdil, že nielenže dobre vyzerám, ale že už má vek aj na manželstvo a že by mu to dodalo na dôveryhodnosti, čo sa týka jeho profesijného rastu. A vraj čo som čakala, keď sme náš vzťah založili najskôr na sexe? Že môžem byť rada, že si vybral za svoju manželku, ktorá ho bude reprezentovať a za matku svojich detí, práve mňa. Tak ja som mu mala byť ešte aj vďačná...,“ objasňuje Nina, ktorá v tom momente pochopila krutú pravdu, pred ktorou ju jej priateľky varovali. 

Neprehliadnite: Bol šialene príťažlivý a ešte aj romantik: Mal avšak jednu chybu, kvôli ktorej sa po dokonalých mužoch už nepozerám

Nakoniec ho Nina opustila a pochopila, akú veľkú chybu urobila, keď v ňom hľadala niečo viac než len manipulatívneho chlapa s nekontrolovateľne veľkým egom, ktoré rástlo každým dňom: „Ak sa takýmto javí hneď na začiatku, neidealizujte si ho a nesnažte si nahovoriť, že kvôli vám sa zmení, pretože sa to nikdy nestane a preventívne sa ani nepúšťajte do „len“ romániku s ním, pretože my ženy, máme tendenciu nakoniec vždy podľahnúť...,“ dodáva na záver Nina, ktorá pred takýmto mužom vystríha aj ostatné ženy.