Presunúť na hlavný obsah

Čerstvá 37-ročná mamička Meghan Markle: Toto ste o malom princiatku Archie Harrison Mountbatten-Windsorovi netušili

Zahraničné celebrity

Vojvodkyňa zo Sussexu sa medzi čerstvé mamičky stihla zaradiť tesne pred oslavou medzinárodného Dňa matiek. Ten, ako rodená Američanka, oslavuje v rovnaký deň ako my. Celý svet netrpezlivo očakával príchod prvého potomka princa Harryho a Meghan Markle. Archie Harrison Mountbatten-Windsor prišiel na svet 6. mája. Čo ešte o malom princiatku vieme?

Celé meno prvého dieťaťa Princa Harryho a vojvodkyne Meghan Markle znie Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Krstné meno Archie je skrátenou verziou mena s nemeckým pôvodom - Archibald, ktoré v preklade znamená "úprimný, ovážny". Stredné meno Harrison je vlastne slovnou hračkou a vyjadruje spojenie slov Harry a son, teda Harryho syn. Jeho priezvisko Mountbatten-Windsor je spojením priezvisk princa Filipa a kráľovnej Alžbety II. 

Neprehliadnite: Rodina tejto krásnej mamičky je na zjedenie: Keď uvidíte jej fotografie, zostanete v nemom úžase

Pán Archie

Malý Archie Harrison je ôsmym pravnúčaťom Alžbety II. V nástupníckej línii mu, za jeho otcom, patrí siedme miesto, čo však z neho automaticky princa nerobí. Tým sa stane, podobne ako všetky ďalšie vnúčatá panovníka v priamej mužskej línii, keď sa kráľom stane jeho dedko princ Charles, resp. ak o tom rozhodne súčasná kráľovná. Dnes je Archie oprávnený používať vedľajší titul svojho otca, gróf z Dumbartonu či titul lord. Jeho rodičia si to však pre svojho syna zatiaľ neželajú a zvolili pre neho jednoduché oslovenie pán (Master).

Vysnívané dieťa je na svete

Hrdí rodičia predstavili svetu svojho prvorodeného syna v stredu (8.5.) v priestoroch St George´s Hall na zámku Windsor počas trojminútového stretnutia s novinármi, kým malý anjelik sladko spinkal v náručí novopečeného otca. „Je to magické, je to úžasné. Je to vysnívané dieťa,” povedala novinárom vojvodkyňa. Čerstvá mamička bola mimoriadne šťastná a svojich chlapov si nevedela vynachváliť. „Je to nádherné. Mám tých dvoch najlepších chlapov na svete, takže som veľmi šťastná,“ pochválila sa vojvodkyňa zo Sussexu. „Má tú najzlatšiu povahu. Je úplne pokojný,“ povedala Meghan o svojom synovi. „Netuším, po kom to má,“ dodal vtipne princ Harry.

Prečítajte si tiež: Svadobné účesy podľa kráľovskej rodiny: Ako sa menili plynúcimi rokmi?

Kráľovná Alžbeta tradične patrí k prvým ľuďom, ktorí majú možnosť privítať nového člena kráľovskej rodiny. Zaujímavosťou je, že v tomto prípade tomu tak nebolo. Na návštevu do rezidencie Frogmore Cottage vo Windsore prišla kráľovná Alžbeta s manželom princom Filipom práve v chvíli, keď prebiehalo oficiálne predstavenie drobčeka, ktorého meno bolo v tom čase stále tajomstvom. Po tom, ako ho oznámili kráľovnej, ktorá údajne do jeho výberu vôbec nezasahovala, ho oznámili aj širokej verejnosti.

Dopraje synovi život, ktorý mu chýbal najviac

Princ Harry sa nikdy netajil tým, že vždy túžil po obyčajnom živote mimo spoločenského tlaku a záujmu médií. V minulosti dokonca uvažoval o tom, že kvôli normálnemu životu opustí svoju rodinu. To je zrejme aj dôvod, prečo sa vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu rozhodli, že na titule pre svojho syna trvať nebudú a poskytnú mu príležitosť na normálny život, ktorý jeho otec nikdy nemal.