Presunúť na hlavný obsah

Prísna diéta podľa Lady Diany: Čo všetko si odopierala táto ikonická žena, aby vyzerala chudšie a mladšie?

Zahraničné celebrity

Britská najmilovanejšia princezná si svoje stravovanie prísne strážila. O jej ťažkostiach s príjmom potravy vedel pôvodne málokto, avšak aj jej zásluhou je dnes nízko kalorická diéta veľmi populárnou záležitosťou.

Blonďavá dobrosrdečná Lady Diana sa vyznačovala aj svojimi prísnymi návykmi v oblasti stravy. Zmena prostredia z jej domáceho a príchod do paláca vplývali aj na jej psychiku. Sama však vedela, že si túži zachovať postavu ako lusk a k tomu jej dopomáhala nie vyvážená strava, ale strava obmedzená o akýkoľvek tuk i cukry. Pozrite sa, čo táto princezná do svojich úst proste nevložila. Pri nej stokrát platilo- pre krásu sa trpí.

Prečítajte si tiež: VIDEO: Workout podľa Leny Perminovej, ktorý zvládnete v pohodlí domova: Tieto cviky považuje za kľúčové

Ideálna postava

Lady Diana mala veľké srdce a vysoko stanovené svoje vlastné štandardy. Chcela aby jej telo bolo počas rokov nemenné, vitálne a zdravé. Svojho dvorného kuchára však dotlačila k malému ústupku. Vytvoril pre ňu stravu, ktorá bola zbavená akéhokoľvek tuku i cukrov. Preferovala vegetariánske pokrmy, avšak milovala ryby a veľké množstvo zeleniny.

Na verejnosti sa prezentovala inak

Pri verejnom stolovaní dostávala svoje jedlo separátne, avšak tvárilo sa tak, ako jedlo všetkých pozvaných hostí. Nik nemal vidieť rozdiel, aby Dianu neupodozrieval z problémov s príjmom potravy. Pre svoje deti chcela tiež to najlepšie a síce s nimi jedla, stravovala sa vždy zdravo. Nechcela aby chlapci museli od mala dodržiavať jej zásady, práve naopak. V ich stravovaní bola benevolentná a dovolila im všetky detské hriešnosti. 

Spojenie zdravia a cvičenia

Známa je práve veta jej kuchára McGradiho. Diana mu raz povedala, že jeho úlohou je postarať sa o tuky v jej jedle, na ňu zostáva starostlivosť o cukry, ktoré vypotí v telocvični. Princezná cvičila každý deň a práve pohyb ju udržiaval aj v psychickej pohode. Úlohou jej hlavného šéfkuchára bolo aj obmedziť Dianin prístup k sladkostiam. Milovala sušené hrozienka ale aj sladký chlebíček s pudingom. Zemiaky boli jej slabosťou, preto si ich aj cez ich veľký obsah cukrov dopriala aspoň raz za týždeň.

Mohlo by vás zaujímať: Cvičebný plán na spevnené telo: Úžasná Cindy Crawford po 50-ke vďaka nemu konkuruje výrazne mladším

Pozitívny vzťah k jedlu bol pre ňu veľká méta

Sama princezná sa snažila o vybudovanie si najpozitívnejšieho vzťahu k jedlu. Neskôr sa u nej prejavila bulímia, mala však tendenciu vyhnúť sa jej a zlepšiť svoje stravovacie návyky. Jedlo bez pridaného tuku i cukrov, množstvo zeleniny, ovocia a žiadne umelé látky sa stali jej najlepšími priateľmi. Jedlo dôkladne študovala a dodávala svojmu telu iba to, čo naozaj potrebovalo.