Presunúť na hlavný obsah

Večný trend? Slow-fashion tu s nami nebude len jednu sezónu

Móda

Slow-fashion je aktuálnou a naliehavou otázkou vo svete módy. No nemali by sa ňou zaoberať len svetoví dizajnéri, ale aj my, ženy, ktoré milujú nákupy. Práve my spúšťame celý nákupný kolobeh. Pristupujme k móde zodpovednejšie, pretože za tými lákavými kúskami v obchodoch sa toho skrýva oveľa viac.

Zaujímali ste sa niekedy o to, kto, kde a ako vyrobil náhrdelník, ktorý ste obdivovali vo výklade? Zamysleli ste sa nad tým, čo všetko jeho výroba obnáša? Snahou hnutia slow-fashion je na tieto otázky upozorniť. Pretože za mnohými lacnými módnymi vychytávkami sa často skrývajú vykorisťovaní zamestnanci a najmä veľké znečisťovanie životného prostredia. Silné slová, ktoré by sme radšej pri čítaní preskočili. Musíme však čeliť realite a zložiť si ružové okuliare, ktoré nosíme už niekoľko desaťročí.    

Ale ako proti tomu bojovať? Čo robiť, aby sme ostali trendy, ale zároveň rozmýšľali trošku hospodárnejšie? Odpoveď je jednoduchá. Stačí sa viac zaujímať o to, čo kupujeme. Vybrať si oblečenie a šperky, ktoré dokonale zapadnú do nášho štýlu, zladia sa s našou osobnosťou a zároveň ponúknu kvalitu a nadčasovosť. Veď to je to, čo hľadá súčasná žena. Akúsi spoľahlivosť. Záruku, že jej obľúbené kúsky vydržia viac než len jednu sezónu. Preto je dobré vyberať si lokálnych výrobcov, ktorí dbajú na kvalitu spracovania a výber samotných materiálov. Vyrábajú jedinečné limitované kolekcie, žiadne nadbytočné množstvá produktov, a sú tak šetrní k životnému prostrediu. 

Aj na Slovensku existuje niekoľko vyspelých značiek, módnych dizajnérov a návrhárov, ktorí sa snažia upozorniť na túto otázku a pristupovať k výrobe i celému módnemu priemyslu inak. S väčšou precíznosťou. Jedným z týchto slovenských výrobcov je aj značka La Garcia, ktorá sa svojou poctivou ručnou výrobou šperkov pripája k tomuto revolučnému módnemu prístupu.

Šperky vznikajú na základe originálneho návrhu dizajnérky Andrey Balašov, ktorá tvorí len z hodnotných a kvalitných materiálov. Držia si tak svoju hodnotu nielen jednu sezónu, ale aj niekoľko rokov. Dizajnérka vytvára nadčasové kúsky, zvýrazňujúce ženskú osobnosť. Sú to šperky pre ženy, ktoré chcú vyniknúť, byť neprehliadnuteľné, extravagantné a výrazné, no zároveň si zachovať potrebnú eleganciu. V tomto jej jedinečnom a rozpoznateľnom štýle vznikajú rôzne limitované kolekcie. V ponuke má veľmi originálne náhrdelníky, ktoré sú vytvorené zo striebra, Swarovski perál, Swarovski komponentov a vzácnych polodrahokamov. Okrem toho, značka ponúka detailne prepracované náramky, prstene, náušnice či čelenky, ktoré sa dajú vzájomne ľahko kombinovať, pretože celá kolekcia je farebne i materiálovo zladená. 

La Garcia pôsobí na trhu už skoro 12 rokov a od roku 2018 je dostupná aj prostredníctvom eshopu www.lagarcia.sk. V nadchádzajúcej sezóne predstaví novú kolekciu šperkov, v ktorej polodrahokamy nahradia pravé kožušiny. La Garcia je totiž jediným výrobcom šperkov na Slovensku, ktorý pracuje s pravými kožušinami. Ak teda hľadáte niečo v súlade s hodnotami slow-fashion, niečo naozaj špeciálne, táto značka je určite tou správnou voľbou. 

- reklamná správa -