Presunúť na hlavný obsah

Umývať si neustále vlasy v teple nie je zdravé: Tento jednoduchý trik ich však pred potením ochráni oveľa dlhšie

Krása

Horúčavy nás nútia vbehnúť do sprchy oveľa častejšie, ako je bežné, ani nehovoriac o umývaní našej koruny krásy. Dá sa tomu však veľmi ľahko predísť.

Neustále potenie

Nezáleží na tom, či každý večer alebo ráno venujete hodinku intenzívnemu tréningu. Keď nás hneď po otvorení dverí na byte ovalí horúci vzduch, niet sa čo čudovať, že sa nám perfektne nastylované vlasy okamžite zmenia na polepené a upotené pramene. A aj napriek tomu, že je potenie absolútne prirodzené, ak chceme, aby naše vlasy vyzerali skvelo a chic v každej situácii, netreba mu dať žiadnu šancu. Vyskúšajte preto tento jednoduchý trik skladajúci sa z troch krokov a tešte sa z čistých a suchých vlasov oveľa dlhšie.

Inšpirujte sa: Opuchnutým nohám z tepla odzvonilo: Tieto pomôcky vám pomôžu zbaviť sa ich raz a navždy

Prvý krok - nefénujte

Prvým krokom je samotný spôsob vysušenia. Vlasy si v lete nefénujte. Horúci vzduch totiž organizmu a pokožke nijak veľmi nepridáva, prehrieva naše telo ešte o niečo viac ako samotné letné počasie, a vy sa tak budete potiť už počas samotného fénovania a vaše čerstvo umyté vlasy sa okamžite začnú mastiť.

Druhý krok - suchý šampón na priamo umyté

Aj keď to možno znie zvláštne a doteraz ste si suchý šampón aplikovali zakaždým iba na vlasy, ktoré už potrebovali kde-tu pomôcť, aby ešte nejakú chvíľku vydržali bez umytia, práve jeho aplikácia hneď po umytí je základom dlhotrvajúco suchých a sviežich vlasov. Práve umyté korienky totiž zafixuje, dodá im objem a udržuje produkciu mazu v ich okolí na minime. Podstatné je, aby ste ho aplikovali do absolútne vysušených vlasov. Mokré totiž zlepí a budú pôsobiť absolútne neprirodzene.

Prečítajte si aj: Zbohom pigmentové škvrny: Takto sa ich zbavíte účinne rýchlo a hlavne navždy!

Tretí krok- žiadne silikóny

Ak chcete používať stylingové produkty na zmatnenie vlasov, ktoré zvýraznia ich textúru, voľte tie bez prídavku silikónov. Práve tie totiž obaľujú vlas, zbytočne ho zaťažujú a v letných horúčavách podporujú jeho rýchlejšie mastenie. V zásade platí, že menej je viac a verte nám, vaše vlasy to neuveriteľne ocenia.

Nenechajte si ujsť: Hravý letný účes: Nedovoľte svojim vlasom padať vám do tváre, ale zopnite ich do pôvabného výčesu