Presunúť na hlavný obsah

Opuchnutým nohám z tepla odzvonilo: Tieto pomôcky vám pomôžu zbaviť sa ich raz a navždy

Krása

Veľké horúčavy so sebou prinášajú množstvo letných pozitív, bez ktorých by sme si svoje dni ani nevedeli predstaviť. Presne opačný efekt však na naše zdravie a na letnú radosť majú opuchnuté nohy.

Pretrvávajúce teploty nad 30 stupňov Celzia pripravili mnohé ženy o krásne lanie nôžky. Vysoké horúčavy spôsobujú opuchy nôh, najčastejšie v oblasti chodidiel, ktorým sa ťažko predchádza, pretože vždy prídu neplánovane. Náš regulačný systém zadržiava vodu a pripravuje nás o radosť z chôdze. Týmito trikmi, ktoré si ľahko zabezpečíte v pohodlí domova, premeníte svoje nohy opäť na ladné chodidlá hodné topánky ako pre Popolušku.

Mohlo by vás zaujímať: Hravý letný účes: Nedovoľte svojim vlasom padať vám do tváre, ale zopnite ich do pôvabného výčesu

Prekonajte tento paradox

Zdá sa vám, že vaše nohy sú ako zavodnené a nafúknuté? Prekonajte ich práve vodou. Dostatok tekutín prečistí váš organizmus od toxínov a odstráni škodlivé látky aj z nôh. Okrem klasickej čistej vody, ktorej v lete nikdy nie je dostatok, skúste aj tonik. Chinín, ktorý obsahuje zmierni zápal. Dávajte však pozor na jeho teplotu! Ak chcete pomôcť svojim chodidlám, chladničke sa vyhnite.

Skúste nesoliť!

Pár dní svojmu telu doprajte jednoduchšiu stravu bez množstva soli. Vyberajte čerstvé sezónne suroviny, ktoré nepotrebujú množstvo varenia či inej tepelnej úpravy. 

Doprajte si pobyt vo vode

Ak vás vysoké teploty nelákajú k vašim obľúbeným pozemným športom, vymeňte bežecké topánky či posilňovňu za plavky. Pobyt vo vode nie je v týchto teplotách tak náročný a vaše nohy majú množstvo byť nadľahčované. 

Domáci pomocníci priamo z kuchyne

Proti opuchom je vhodné aj ovocie či zelenina. Taký grep obsahuje esenciálne oleje, ktoré nohy príjemne odľahčia a pomôžu im odpuchnúť. Vytlačte si z neho šťavu a premasírujte si ním dolné končatiny. Na zábal viete použiť aj kapustné listy, ktoré prirodzene stiahnu vodu z postihnutej oblasti. Inak tomu nie je ani v prípade jablčného otca. 

Prečítajte si tiež: Nechajte svoje líčka očervenieť: Tieto textúry líceniek sú toto leto beauty jednotkami

Najstarší trik zo všetkých

Vyložte si ich! Vaše nohy sa dôkladnejšie prekrvia a ak im zabezpečíte polohu vo výške nad polohou vášho srdca, za pár dní máte nad opuchmi vyhraté. Práve vďaka tomuto aspektu pomáha na opuchnuté nohy aj plávanie.