Presunúť na hlavný obsah

5-dňový detox podľa Emily Ratajkowski: Takto dosiahnete dokonalú postavu a žiarivú pleť

Feminity

Túžite po perfektnej postave, no neviete, ako sa k nej dopracovať? Máme pre vás tipy na skvelý 5-dňový detox, ktorý si pravidelne dopraje aj žena s telom bohyne — Emily Ratajkowski.

Nenechajte si ujsť: Sexi inšpirácia modeliek, ktoré vás namotivujú k cvičeniu: Tieto patria k naším obľúbeným!

Plánom detoxu tejto krásky nie je 5-dňová hladovka, ako ste možno predpokladali. Len sa teda určitých druhov potravín budete musieť jednoducho vzdať. No vo výsledku sa budete cítiť vraj ako znovuzrodená a navyše vaša postavička bude vyzerať oveľa lepšie.

Čo je počas detoxu zakázané

Mlieko, lepok, sója, kofeín, cukor, alkohol, biela ryža, zemiaky, červené mäso, paprika a paradajky. Na tieto jedlá budete musieť na 5 dní zabudnúť.

Cvičenie, cvičenie, cvičenie 

Súčasťou detoxu je však aj cvičenie. Poriadne sa zapotiť, je totiž naozaj nevyhnutné. Emily odporúča najmä dvojfázový tréning v posilňovni v kombinácii s jógou alebo prechádzkami. 

Toto je základ

Základom vášho 5 dňového detoxu je však voda. Musíte jej počas dňa vypiť, čo najviac. Skvelý je aj detoxikačný čaj zo zmesi rasce, fenyklu a korianderu, na ktorý kráska nedá dopustiť. Táto zmes pomáha prečistiť obličky, zlepšuje trávenie a detoxikuje krv. Denne by ste mali vypiť 3 - 4 šálky. Čo sa týka jedál, obed by ste mali nahradiť smoothie, ktoré pripravíte z ľadového šalátu, citróna, jablka, zázvoru a mäty. Všetko pomixujete, neriedite už vodou a hneď vypijete. Okrem toho, že vás na celú noc zasýti, nabije vás aj energiou. Čo sa týka raňajok a večere, voľte len ľahké zeleninové šaláty, či dusenú zelninu, prípadne ryby. 

Ukážka jedálnička

Raňajky: Detoxikačný čas, puding z chia semienok

Obed: Detoxikačný čaj, smoothie

Večera: Detoxikačný čaj, lososový šalát

Inšpirujte sa: Tajomstvo štíhlej postavy Gisele Bündchen: Na tieto cviky nedá kráska dopustiť