Kuracie mäso s cesnakom a rozmarínom s letným ratatouille: Paradajky, cuketa a paprika dodajú jedlu skvelú sladkú chuť
Jednoduchá letná večera, ktorá pozostáva z chutných ingrediencií a kombinácia týchto chutí pošteklí vaše chuťové poháriky. Ak k tomu pridáte kvalitné cherry paradajky, cuketu a papriku, dodajú vašej večeri skvelú sladkosť.
Jednoduchá letná večera, ktorá pozostáva z chutných ingrediencií a kombinácia týchto chutí pošteklí vaše chuťové poháriky.
Ingrediencie:
4 strúčiky cesnaku
4 malé kuracie prsia
2 PL olivového oleja
3 vetvičky rozmarínu, najemno nasekané
kôra z jedného citróna
25 g masla
500 g cherry paradajok prekrojených na polovice
1 veľká nadrobno nasekaná cuketa
1 červená paprika nakrájaná na tenké plátky
1 PL balzamikového octu
500 g čerstvých gnocchi
hrsť čerstvých bazalkových lístkov a aj naviac na servírovanie
strúhaný syr pecorino na posypanie
morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
Mohlo by vás zaujímať: Grilovaná tortilla: Letný hit plný chuti, ktorý zvládnete za pár minút
Postup prípravy:
Cesnak nasekajte na doske na krájanie nadrobno. Posypte morskou soľou a zmiešajte. Pridajte rozmarín a citrónovú kôru a všetko spolu najemno nasekajte.
Kuracie prsia vložte do veľkej misy spolu s lyžicou olivového oleja a cesnakovou a rozmarínovou pastou. Premiešajte, aby sa kuracie mäso úplne obalilo.
Rozohrejte veľkú panvicu s nepriľnavým povrchom a pevne priliehajúcim vekom na vysokom ohni. Pridajte zvyšnú polievkovú lyžicu olivového oleja. Keď sa rozohreje, opečte kuracie prsia 2 minúty z každej strany dozlatista. Preložte na tanier a odložte.
Do panvice pridajte maslo, cherry paradajky, cuketu, korenie a balzamikový ocot. Varte za častého miešania, kým paradajky nezačnú mäknúť. Znížte teplotu a vráťte kuracie prsia späť do panvice, vložte ich do zeleniny. Prikryte pokrievkou a duste cca 10 minút alebo kým kuracie mäso nie je prepečené a paradajky mierne nezmäknú.
Čítajte tiež: Kuskus s fetou a broskyňami: Jednoduchý, rýchly a ľahký obed so zmesou semienok
Odstráňte pokrievku a varte ďalších cca 5 minút. Vidličkou rozpučte niektoré paradajky, aby ste uvoľnili šťavu na omáčku. Pridajte maslo na zjemnenie.
Kým sa kuracie mäso dusí, priveďte do varu veľký hrniec s osolenou vodou a pridajte gnocchi. Varte 1–2 minúty, kým nevyplávajú na povrch, potom ich vyberte dierkovanou lyžicou a pridajte priamo do panvice s kuracím mäsom spolu s bazalkovými listami.
Kuracie prsia a gnocchi podávajte v širokých miskách a ozdobte extra bazalkovými listami, pecorinom, soľou a mletým čiernym korením.
Neprehliadnite: Dokonalý food styling a nezameniteľná chuť: Šafránové rizoto s krevetami ako ideálna večera na horúce letné dni
Dobrú chuť!