Presunúť na hlavný obsah

Kuracie mäso s cesnakom a rozmarínom s letným ratatouille: Paradajky, cuketa a paprika dodajú jedlu skvelú sladkú chuť

Recepty

Jednoduchá letná večera, ktorá pozostáva z chutných ingrediencií a kombinácia týchto chutí pošteklí vaše chuťové poháriky. Ak k tomu pridáte kvalitné cherry paradajky, cuketu a papriku, dodajú vašej večeri skvelú sladkosť.

Ingrediencie: 

4 strúčiky cesnaku

4 malé kuracie prsia 

2 PL olivového oleja

3 vetvičky rozmarínu, najemno nasekané

kôra z jedného citróna 

25 g masla

500 g cherry paradajok prekrojených na polovice

1 veľká nadrobno nasekaná cuketa

1 červená paprika nakrájaná na tenké plátky

1 PL balzamikového octu

500 g čerstvých gnocchi

hrsť čerstvých bazalkových lístkov a aj naviac na servírovanie

strúhaný syr pecorino na posypanie 

morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie 

Mohlo by vás zaujímať: Grilovaná tortilla: Letný hit plný chuti, ktorý zvládnete za pár minút

Postup prípravy: 

Cesnak nasekajte na doske na krájanie nadrobno. Posypte morskou soľou a zmiešajte.  Pridajte rozmarín a citrónovú kôru a všetko spolu najemno nasekajte.

Kuracie prsia vložte do veľkej misy spolu s lyžicou olivového oleja a cesnakovou a rozmarínovou pastou. Premiešajte, aby sa kuracie mäso úplne obalilo. 

Rozohrejte veľkú panvicu s nepriľnavým povrchom a pevne priliehajúcim vekom na vysokom ohni. Pridajte zvyšnú polievkovú lyžicu olivového oleja. Keď sa rozohreje, opečte kuracie prsia 2 minúty z každej strany dozlatista. Preložte na tanier a odložte.

Do panvice pridajte maslo, cherry paradajky, cuketu, korenie a balzamikový ocot. Varte za častého miešania, kým paradajky nezačnú mäknúť. Znížte teplotu a vráťte kuracie prsia späť do panvice, vložte ich do zeleniny. Prikryte pokrievkou a duste cca 10 minút alebo kým kuracie mäso nie je prepečené a paradajky mierne nezmäknú.

Čítajte tiež: Kuskus s fetou a broskyňami: Jednoduchý, rýchly a ľahký obed so zmesou semienok

Odstráňte pokrievku a varte ďalších cca 5 minút. Vidličkou rozpučte niektoré paradajky, aby ste uvoľnili šťavu na omáčku. Pridajte maslo na zjemnenie. 

Kým sa kuracie mäso dusí, priveďte do varu veľký hrniec s osolenou vodou a pridajte gnocchi. Varte 1–2 minúty, kým nevyplávajú na povrch, potom ich vyberte dierkovanou lyžicou a pridajte priamo do panvice s kuracím mäsom spolu s bazalkovými listami. 

Kuracie prsia a gnocchi podávajte v širokých miskách a ozdobte extra bazalkovými listami, pecorinom, soľou a mletým čiernym korením.

Neprehliadnite: Dokonalý food styling a nezameniteľná chuť: Šafránové rizoto s krevetami ako ideálna večera na horúce letné dni

Dobrú chuť!