Kivi, jablko, brusnice, jahody a hurá do chudnutia!
Ovocie počas chudnutia áno, nie však akékoľvek. Napríklad hrozno, hruška, čerešne či pomaranč obsahujú dosť veľa cukru.
Ovocie treba počas chudnutia dávkovať opatrnejšie ako zeleniu. Kým ňou môžeme zajedať takmer všetko, ovocie si na tanier nakladajte premyslene a len niektoré druhy. Dodržte pravidlo: Ovocie patrí na raňajky a na desiatu. Po tretej hodine ho už radšej nejedzte vôbec. Ak sa váhu snažíte znížiť, teda nielen udržať, jedzte na desiatu tieto druhy:
Kivi
Spomedzi druhov ovocia považujte kivi za kráľa v spaľovaní tukov. Musíte uznať, že navyše chutí lepšie ako povedzme zelené jablko. Kivi, ktoré si môžete dopriať na desiatu aj každý deň, (ak vám už nezačne liezť krkom), vás navyše bude chrániť pred rakovinou.
Jahody
Vďaka kyseline asparágovej, ktorú jahody obsahujú (okrem vitamínu C, ktorého majú tiež požehnane), jahody možno prehlásiť za zoštíhľujúcu a odvodňujúcu bombu.
Zelené jablko
Možno keď sa naň pozriete, začne vám hneď škvŕkať v bruchu. Veľa vody, málo živín... Asi sotva však potom, čo si o ňom teraz prečítate. Zelené jabĺčko má totiž silu potlačiť chuť do jedla, čo pri chudnutí iste oceníte. Okrem toho skutočne zasýti a viaže na seba tuky.
Brusnice
Známy liek na močové cesty obsahuje veľa vitamínu C. Svoju dôležitú úlohu zohráva aj pri metabolizme glukózy, ovplyvňuje aktivitu svalov v záťažových situácicáh, čím pomáha odbúrať tuky v tukových bunkách.
Text: dz pre oŽene.sk
Foto: SHUTTERSTOCK