Galettes so zeleninou
Veľké slané palacinky z pohánkovej múky so zeleninou a cesnakovou activiou sú chutné, netradičné a zdravé.
galettes,palacinky,zidek,jedlo,recepty,danonde,
Ingrediencie
Na palacinky: 325 g pohánkovej múky, 2 vajcia, 450 ml mlieka, 2 lyžice oleja na vyprážanie, soľ, biele korenie. Na dressing: 250g bielej Activie, 1 strúčik rozotreného cesnaku, soľ, korenie, hŕstku pažítky.
Postup
Podľa receptu šéfkuchára Jaroslava Žídeka z múky, mlieka a vajec pripravíme hladké cesto a ochutíme soľou a korením. Na veľkej nepriľnavej panvici upečieme na oleji palacinky. Zeleninu nakrájame na plátky a na panvici orestujeme do zlata. Baklažán pred opečením posolíme a počkáme asi 30 minút, kým vystúpi na povrch horká šťava, ktorú osušíme. Activiu necháme asi 30 minút odkvapkať cez čistú utierku. Potom dochutíme soľou, korením, cesnakom a nasekanou pažítkou.