Presunúť na hlavný obsah

Návrhárska špička predstavila svoje kolekcie na BMD: Toto sú trendy jesene a zimy podľa slovenských návrhárov

Móda

Bratislavské módne dni patria medzi najvýznamnejšie módne akcie domácej scény.

Pravidelne ponúkajú pohľad na tvorbu tej najväčšej domácej špičky. Inak to nebolo ani nasledujúce dni, kedy prebehol maratón prehliadok s najnovšími kúskami na obdobie jeseň/zima 2016/17.

Mohlo by vás zaujímať: Záver BMD v znamení veľkolepých rób aj minimalistických modelov: Pozrite si to najlepšie z najlepšieho

Návrhárska elita

Jana Pištejová, Jana Jurčenko, Michael Kováčik, Robert Bartolen, značka Lelkalor či veľkolepý návrat Lukáša Kimličku. To všetko bolo súčasťou práve ukončených Bratislavských dní, ktoré si nenechali ujsť ani známe tváre nášho šoubiznisu. A akou tvorbou zaujali domáci dizajnéri tentokrát? Mladý a talentovaný Michael Kováčik stavil pri tvorbe modelov na čierno-bielu klasiku, nadčasové kúsky a jemnosť. Jana Jurčenko aj Jana Pištejová zostali verné čipke a jemným materiálom, ktoré naďalej prevládajú v ich tvorbe. Odvážnou by sa dala nazvať kolekcia značky Lelkalor, ktorý žiarila oranžovou farbou a látkami, ktoré boli privezené priamo z Talianska.

Prečítajte si: Diana Mórová žiari ako nikdy predtým! Single herečka si je presne vedomá toho, v čom sú jej ženské zbrane

Veľmi zaujímavé kreácie sme mohli vidieť aj v tvorbe Zlatici Hubertovej, Veroniky Hložníkovej a pozornosť pútala aj Slavomíra Vlasová. Okrem známych dizajnérskych mien, boli tohtoročné Bratislavské módne dni plné znamych modeliek. Na móle sa predstavila aj aktuálna Miss Slovensko Kristína Činčurová, prvá vicemiss Michaela Meňkyová, herečka Diana Mórová a aj Andrea Verešová.