Presunúť na hlavný obsah

Superzdravý nápoj zo surovín, na ktoré nedali dopustiť ani naše staré mamy: Treba piť ešte za tepla!

Zdravie a relax

Základnými ingredienciami, o ktorých je reč, sú zázvor, med, citrón a mäta. No prezradíme vám, ako je najlepšie ich telu dopriať.

Teplý, vitamínmi nabitý nápoj, ktorého suroviny sú bežne dostupné, výborne spolu chutia a naviac majú aj zdravotné benefity, o ktorých sa presvedčili už aj naše staré mamy. Teraz sa pokúsime presvedčiť my vás...

Mohlo by vás zaujímať: 10 potravín, o ktorých si myslíme, že sú zdravé, pritom sa tak len tvária: Pozor na ne!

Zázvor sám o sebe mnohým nechutí

O tom, že zázvorový čaj je doslova bomba, čo sa týka bolesti hrdla, ani netreba hovoriť. To vieme všetci. Pravdou ale je, že aj tak si ho mnohí z nás nespravia, pretože zázvor je silne aromatický a keď si ho do čaju postrúhame a necháme vylúhovať dosť dlho, každý jeden glg nás akosi v hrdle páli. To mnohým nie je veru po chuti. 

Čítajte tiež: O tomto "superjedle" ste pravdepodobne nepočuli: Vďaka nemu schudnete rýchlejšie!

Preto si ho treba doplniť o ďalšie zdravé ingrediencie

... vďaka ktorým bude na chuť lahodnejší a ešte zdravší. Citrónová šťava je zdrojom vitamínu C, a rovnako ako zázvor urýchľuje a napomáha tráveniu, takže aj pri chudnutí urobí svoje. Nehovoriac o protizápalových účinkoch oboch prísad. Med ako jedno z najzdravších sladidiel, čisto prírodné, bez pridaných látok, je zdrojom antioxidantov, je antibakteriálny a má probiotické vlastnosti, ktoré opäť napomáhajú tráveniu a tým aj spaľovaniu tukov. Naviac, med chuť „ostrého“ zázvoru a kyslého citrónu zjemní. 

Najlepšia varianta je teplý vitamínový koktail

Najlepšou variantou je dopriať si tieto zdravé prísady v ich najprirodzenejšej podobe a v podobe jedného teplého koktailu, takže potom, čo sa jednotlivé prísady dostatočne vylúhujú, ich zmixujeme a pijeme ešte za tepla, aby sme podchytili zdravotné účinky v celej ich sile. Pre lepšiu chuť môžeme spolu so všetkými prísadami pomixovať aj mätové lístky, vďaka ktorým bude mať nápoj ešte lepšiu a výraznejšiu chuť. 

Neprehliadnite: Nápoj, ktorý vďaka jednej ingrediencii urobí s vaším telom zázraky: Vitamínová bomba pre organizmus

Pravidelné pitie takéhoto teplého nápoja nám môže poslúžiť ako prevencia predovšetkým v chladnejších mesiacoch roka, čo poviete?