Presunúť na hlavný obsah

Najčastejšie chyby, ktorých sa ženy dopúšťajú pri líčení: Kvôli tomuto pôsobíte oveľa staršie

Krása

Mohlo by sa zdať, že v dnešnej dobe plnej beauty tutoriálov je vytvorenie make-up hračka.

Bohužiaľ, stále je veľa žien, ktoré robia tie isté chyby a škodia tým sami sebe. Ktoré to sú? 

Príliš veľa make-upu

Najväčšia chyba, ktorej sa ženy dopúšťajú v snahe zamaskovať na svojej pleti všetko. No paradoxne čím viac vrstiev si nanášate, tým staršie v konečnom dôsledku pôsobíte. Nikdy by ste si nemali dávať viac ako dve tenké vrstvy make-upu. Nerobte silou mocou zo seba bábiku, okolie si potom myslí, že sa snažíte maskovať svoj vek, nie nedostatky...

Zlý odtieň

Druhá najväčšia chyba, ktorej sa ženy dopúšťajú je zlá voľba odtieňa. Niektoré chcú byť stoj čo stoj opálené alebo naopak, túžia po vzhľade porcelánovej bábiky. V každom prípade je výsledný efekt skôr komický.

Prečítajte si: Linka pre každý typ oka: Zistite, či si robíte správnu očnú linku aj vy!

Nesprávny korektor

Ak používate veľmi tuhý korektor pod oči, docielite len jedno – vaše vrásky budú vyzerať ešte viditeľnejšie. Namiesto toho siahnite vždy po tekutej textúre korektorov alebo si pomôžte radšej klasickým make-upom.

Čierne linky za každú cenu

Očné linky dokážu váš pohľad zväčšiť, vytvoriť sexi look, no tak isto uškodiť. Najmä tie, ktoré si nanášate po celom obvode spodného viečka. Práve táto linka nepôsobí sexi, skôr vytvára strašidelný dojem, najmä u starších žien, ktorým len pridáva roky navyše...

Špirála na spodných mihalniciach 

Veľa špirály na spodných mihalniciach vám môže taktiež pridať na veku. Ak to totiž neodhadnete, upútate zbytočne pozornosť práve na svoje vrásky a kruhy pod očami. 

Tmavé rúže

Tmavá síce zoštíhľuje a to pri perách platí tiež. Čím tmavšie pery totiž máte, tým užšie vyzerajú. A to má za následok prísnejší a starší výraz vašej tváre.

Tmavé obočie

Rovnako ako tmavé rúže, aj príliš tmavé obočie, ktoré veľmi kontrastuje s vašou farbou vlasou dokáže vyvolať rovnaký dojem. Ak nechcete pôsobiť staršie, upravujte ho vždy s citom a farbu na obočie voľte maximálne o dva odtiene tmavšiu aké sú vaše vlasy.

Mohol by vás zaujímať: Dokonalý Femme Fatale look: Dosiahnete ho, len ak budete dodržiavať tieto pravidlá

Prepúdrovaná

Samozrejme, púder by mal mať čestné miesto v kozmetickej taštičke každej ženy, ale ak si ho na tvár zvyknete aplikovať viackrát denne, vytvárate si tým „chlpatý“ povrch, vďaka čomu vyzerá vaša tvár oveľa staršie a na svetle vaše prepúdrované časti nechcene vyniknú...

Ceruzka na pery

Kontúrovanie pier je síce v kurze, ale aj tu pozor! Intenzívna a hrubá ceruzka vám a vášmu vzhľadu len uškodí. Ak nechcete pôsobiť starším dojmom, radšej pri nanášaní kontúry zjemnite a nikdy ju nevoľte tmavšiu, ako farbu rúžu či lesku a vykresľujte vždy len prirodzenú hranicu vašich pier. 

Silné líčka

Pamätáte si na Marfušku z Mrázika? A teda najmä jej červené líčka? I keď šlo o mladé dievča, v konečnom dôsledku pôsobila veľmi staro. Menej je viac platí aj pri tomto!

Neprehliadnite: Top trendy v líčení pre brunetky, blondínky aj ryšavky: Vytvorte si svieži jarný make-up aj vy