Presunúť na hlavný obsah

10 najkrajších vyznaní lásky: Takéto zásnuby zažili naše čitateľky, vyberte tú, ktorá vyhrá hlavnú cenu!

Súťaže

Feminity v spolupráci so Svadobným veľtrhom v Inchebe spustili pred týždňom súťaž o najkrajšie vyznanie lásky a zásnuby. Vybrali sme TOP 10 príbehov. Hlasujte za vašu favoritku!

1. Simona S. a jej príbeh s lampiónmi

Mala som narodeniny, a po práci sme sa dohodli, že si ideme pustiť lampión šťastia. Prvý nám nevzlietol, bol ťažký, a divno fúkalo. Keď nám druhý odletel, priateľ utekal do auta, a ja, že ide pre mobil, nech odfotí ako odlieta lampión. Kým som sa spamätala, už predomnou kľačal, vo vysokej tráve, plnej komárov, s otázkou, či si ho vezmem :-). V tej chvíli sme zabudli aj na náš lampión štastia, lebo moje šťastie klačalo predomnou a jeho šťastie odpovedalo Áno <3.

2. Silvia M. si privolala to, po čom túžila 

Môj partner ma požiadal o ruku vo Viedni na oslave nášho 5-teho výročia koncom novembra 2016. Vracali sme sa z vianočných trhov do hotela, keď som len tak "tresla", že si celkom viem predstaviť, že by ma práve tam a v tom čase požiadal o ruku. Môj partner mi sarkasticky odpovedal, že také niečo môžem očakávať, keď budeme v Afrike. Tak som pokrútila hlavou s myšlienkou, že sa asi nikdy nedočkám. Za pár minút, tesne pri hoteli si pokľakol a z vrecka začal vyberať škatuľku s prsteňom. Moja odpoveď bola trošku rozpačitá, lebo som si spočiatku myslela, že ide o žart. Zdalo sa mi to neuveriteľné, keďže pár minút pred tým sme o tom hovorili ako o niečom, čo je ešte v nedohľadne. Po pár sekundách (mne sa zdali ako minúty a partnerovi zrejme ako hodiny, lebo na chvíľku som ho zneistila svojím nechápavým pohľadom) som pochopila, že to myslí skutočne vážne. Nahrnuli sa mi slzy do očí a moja odpoveď bola jasné ÁNO! Pre mňa to bolo jednoznačne najromantickejšie gesto od partnera a navyše načasované dokonale :-).

3. Aneta T. musela počas dňa zmeniť program

Môj, teraz už snúbenec, mi mal dať spolu s kamarátkou tréning vo fitnescentre. Hodinu pred tréningom mi telefonoval, že zmeníme miesto a mám prísť domov, že je pekne, teplo a zacvičíme si vonku u nás na záhrade pred domom. Celkom som sa čudovala, ale dlhšie som to neriešila, po práci som nasadla do auta a ponáhľala som sa domov. Keď som sa blížila k domu, všimla som si porozhadzované polená dreva po záhrade a nerozumela som tomu. V prvom momente mi napadlo, že to bude asi súčasť tréningu, možno ho budeme nosiť alebo preskakovať. Až keď som vyšla z auta, všetko som pochopila… Cez záhradu bolo uložené drevo do tvaru VEZMEŠ SI MA? Ako mi to všetko pomaly došlo, mala som už slzy v očiach a môj partner vystúpil spoza domu s kyticou a prstienkom v rukách, kľakol si predo mňa a obaja sme už mali lesklé oči od sĺz. Pre mňa to bol najkrajší a najdojímavejší okamih môjho života. 

4. Mária D. a jej zásnuby, ktoré si myslela, že nikdy nebudú

Keď som spomenula svadbu, priateľ o tom nechcel ani počuť, hneď sa rozčúlil. O týždeň neskôr sme boli pri krásnom jazere s tyrkysovou vodou, kde sa kúpalo kopec ľudí. Ja som pozerala zvrchu dole do vody a priateľ stál za chrbtom a spýtal sa ma, vydáš sa za mňa? A ja som sa začala smiať a povedala, že je ironický a keď som sa otočila, priateľ kľačal s krásnym prsteňom v ruke v luxusnej drevenej krabičke. Mala som slzy v očiach, srdce mi bilo ako zvon. Povedala som samozrejme ÁNO a zrazu zaznel potlesk od ľudí, ktorí si to všimli, keď si užívali vodu a slnečné počasie. No ako z filmu...

5. Miroslava Š. dostala defekt, ale nie obyčajný

Môj drahý ma požiadal o ruku pár hodín v novom roku :-). Keď sme sa vracali zo Silvestra domov, kúsok pred našou dedinou, odstavil auto na zástavke. Vraví mi, že asi máme defekt… Vystúpila som aj ja z auta. Kľakla som si vedľa neho, pozerám, kde je ten defekt. Otočím hlavu a vidím, ako môj partner otvára škatuľku. A potom to prišlo. Spýtal sa ma to, vezmeš si ma? Od dojatia som plakala celú cestu domov. Ja som na tento deň čakala 9 rokov. Vždy som mu hovorila, že už ma asi neprekvapí, pretože pri každej príležitosti som to vždy čakala, že by to mohlo prísť. Ale poviem vám, že v tento deň som to naozaj nečakala, prekvapil ma :-).

6. Saša Š. sa presvedčila o tom, že všetko príde nečakane

Žiadosť o ruku je jednou z najočakávanejších chvíľ v živote ženy, preto som sa na túto chvíľu veľmi tešila.  Najprv som si myslela, že tento moment nastane na spoločnej dovolenke, keď pri západe slnka chcel môj drahý vyliezť na kaskádovitú terasu. Žiaľ, nestalo sa. Márne som po celý zvyšok dovolenky tajne hľadala sprístupnené terasy v hotelovom areáli. Znovu som očakávala zásnuby na splave v očarujúcom Českom Krumlove. Od príprav na prípadnú pytačku v malebnom českom meste ma neodradil ani nápis nad zásuvkou – nezapájať  varné kanvice, fény a žehličky na vlasy, hrozí výpadok elektriny v celom kempe. Riskla som to! :-) Žehličku som zapájala každý deň, nech nemám vlasy kučeravé ako pudel a vyzerám na vode očarujúco. Veď možno práve teraz príde ten čarovný moment. Nie, neprišiel. Nakoniec zásnuby prišli o pár mesiacov neskôr. Neďaleko miesta, kde som si uvedomila, že on je muž môjho života.  Obidvaja milujeme prírodu, dobré vínko a pohodu na Morave, a tak sme sa rozhodli využiť jeden víkend na spoločnú relaxáciu. Po celodennom programe, ktorý sme mali nabitý aktivitami, ma môj drahý pozval na krátku prechádzku pred večerou. Vraj, nech nám lepšie chutí. Bola som neskutočne unavená, no premohla som sa. Kráčala som z nohy na nohu. Chladný októbrový vzduch mi vyčaroval na hlave neskrotné kučery ako po výbuchu. Prechádzku po úplne obyčajnej dedine sme zakončili pri našom hoteli neďaleko vinohradu. Na drevenej hojdačke, vedľa žblnkajúceho potoka pod jasnou hviezdnou oblohou sa to stalo. Na obyčajne neobyčajnom mieste ma požiadal muž môjho života o ruku. A ja som so slzami v očiach súhlasila. Lebo verím, že ON bude navždy celý môj život.

7. Petra L. mala zásnuby na futbalovom štadióne

Keďže som futbalová rozhodkyňa a môj priateľ, teraz už snúbenec, je futbalový hráč, o ruku ma požiadal pred zápasom FK Nižná-Tj Tatran Chlebnice na ihrisku pred 500 ľuďmi. Písalo sa o tom aj v slovenských a svetových médiách.

8. Kristína W. bude mať naozaj originálnu spomienku 

Priateľ ma požiadal o ruku 17.7.2016 na naše piate výročie. Chceli sme si urobiť piknik na našom pozemku, kde plánujeme stavať dom. Poprosil ma, aby som sa na chvíľu otočila a položil predo mňa obrovskú kyticu ruží. Bola som z nich nadšená. Potom ma požiadal, aby som sa otočila na neho. Kľačal a celý dojatý sa ma spýtal, či by som si ho zobrala. Začala som plakať od šťastia a odpovedala áno. Nasadil mi prstienok s briliantom. Pred tým, ako ma požiadal o ruku, sme zasadili strom na našom pozemku, ako spomienku na zásnuby. Nikdy na tento deň nezabudnem, bol to zatiaľ najkrajší zážitok môjho života.

9. Ľubica S. by svojho vyvoleného videla aj častejšie

Boli slzy. Bolo more. Bolo všetko. V horúcom africkom Zanzibare! Presnejšie súradnice: Mnemba Island, na lodi, pri plachtení a (ne)skutočnom západe slnka, po náročnom a krásnom šnorchlovacom tripe, kedy som bola všetko, len nie vyštrganá snúbenica :-). O to viac to celé klaplo, o to viac náš 9-ročný (!) vzťah nabral na sile! Kruh sa uzavrel. A čo bolo magické, neboli sme v ňom sami, ale celá naša najbližšia família a priatelia. Môj, teraz už snúbenec, sa totiž zúčastňuje polročnej stáže v africkom Malawi and comp., kde robí službu svetu. A keďže ho všetci veľmi ľúbime, dali sme si s ním cestovateľské intermezzo na Zanzibare. Kto mohol tušiť, že si ma smaragdový zásnubný prsteň počká práve tam? A keď sme už pri tom čakaní, stále naňho čakám. Ešte nie sme ani svoji a už som slamená vdova. Dobré, čo? :-). Toto sme my. Plní humoru, sily, lásky a vnútornej slobody! 

10. Tatiana V. to má všetko zachytené vďaka tomuto dievčaťu

Minulé leto som bola prvýkrát pri mori a zároveň aj na prvej spoločnej dovolenke s mojím priateľom Rasťom, s ktorým sme spolu už štyri krásne roky. Počas dovolenky sme šli na jednodňový výlet do Benátok. Benátky ma očarili svojou romantickou atmosférou. Blížil sa čas plavby späť a pri oddychovaní po celodennom chodení sme zazreli jeden krásny most, tak sme sa k nemu vybrali. Ja som ani netušila, že o chvíľu zažijem najkrajší moment v mojom živote. Rasťo dostal nápad na spoločnú fotku, a tak náhodne oslovil jedno moslimské dievča, či nás odfotí. Kým som stála na mieste, všimla som si, že rukami nohami sa snaží tomuto dievčaťu niečo vysvetliť a ja som nerozumela tomu, čo jej môže tak dlho rozprávať. Zrazu ku mne pristúpil a povedal mi, že by ma chcel požiadať o ruku. Ja som sa rozplakala, povedala áno a objala som ho, a ani som netušila, že má pri sebe prsteň. Potom si pokľakol a spýtal sa ma , či si ho vezmem za muža, vytiahol prsteň, ktorý mal celý čas pri sebe vo vačku, a ja som mu dojatá druhýkrát povedala áno. Na naše zásnuby máme spomienku vo fotkách, ktoré nám spravilo to moslimské dievča. Všetko pochopilo a zachytilo každý jeden moment.

A na čo sa môže tešiť víťazný pár? Ceny sú skutočne exkluzívne, veď posúďte:

  • voucher na svadobnú limuzínu v hodnote 400 eur
  • voucher na zapožičanie svadobných šiat v hodnote 350 eur
  • voucher na výrobu svadobnej torty v hodnote 150 eur

Súťaž bola ukončená 8.2. 2017 12.00 h.

Výherkyňa bude kontaktovaná telefonicky alebo mailom: Silvia Mlynčeková

Blahoželáme!

Hľadáte inšpiráciu pre váš Deň D? Nezabudnite navštíviť Svadobný veľtrh v Inchebe 10. a 11. februára, kde nájdete obrovský výber šiat a smokingov, obrúčky, svadobné koláče a torty, kvetinovú výzdobu, limuzíny... jednoducho všetko pre to, aby bola vaša svadba nezabudnuteľná. Zároveň si môžete odbehnúť na súbežný veľtrh krásy Interbeauty a spoznať aktuálne trendy v skrášľovaní a kozmetickej starostlivosti. Viac na www.incheba.sk.

Výsledky ankety si môžete pozrieť nižšie