Presunúť na hlavný obsah

Ľahké pôstne jedlo na počkanie: Zapekané hríbové zemiaky so špenátom a syrom

Feminity

Ak si chcete na Veľkú noc pripraviť niečo naozaj rýchle a veľmi chutné, skúste tieto zemiaky. Ich príprava vám zaberie naozaj chvíľočku a sú vynikajúce.

Neprehliadnite: Francúzsky toast podľa tradičnej receptúry: Sladké raňajky, ktoré vás zaručene potešia!

Čo budete potrebovať: 

800 g zemiaky
350 g špenát
3 - 4 vajcia
150 g hríbov
200 ml mlieko
3 - 4 strúčiky cesnaku
paprika červená mletá
rasca
soľ
tvrdý syr

Postup: 

1. Zemiaky očistíme a nakrájame. Dáme do pekáča a pokvapkáme olejom. Posypeme rascou a mletou červenou paprikou. Upečieme v rúre vyhriatej na 180 - 200 stupňov. Dáme variť vajíčka.

2. Medzitým si pripravíme špenát, pretlačený cesnak, mlieko a vajíčka. Tie pokrájame nadrobno a poukladáme ich na zemiaky. Na oleji opražíme hríbiky. Zmes zo špenátu, cesnaku a mlieka posolíme a vymiešame. Následne ňou zemiačky zalejeme, posypeme strúhaným syrom a dáme ešte aspoň na 10 minút zapiecť.

3. Dochutíme pažítkou alebo bylinkami a servírujeme.

Dobrú chuť! 

 

Prečítajte si: VIDEO: Fotografka Michaela stojí za projektom Bratislava: Takto sa dostala k foteniu a získala si tisíce fanúšikov