Presunúť na hlavný obsah

Spríjemnite si tretiu adventnú nedeľu niečím sladkým: Vianočné makrónky vám vyčaria úsmev na tvári

Recepty

Malé, šikovné a také lahodné. Netreba na ne veľa zručností, no pochutí si celá rodina.

Tieto neskutočne chrumkavé francúzske koláčiky z mandľového cesta tešia maškrtné jazýčky po celom svete už nejaký ten pondelok. Nájdite si k nim cestu aj vy, a to práve na Vianoce.

Čo budete potrebovať:

  • 100 g jemne pomletých mandlí
  • 45 g krištáľového cukru
  • 170 g práškového cukru
  • 2 bielky zohriate na izbovú teplotu 
  • korenie podľa chuti

Postup:

Bielky, ktoré už máme zohriate na izbovú teplotu si vyšľaháme do tuha a postupne budeme pridávať krištáľový cukor. Pokračujeme v šľahaní až dovtedy, pokým sa nám nevytvoria krásne špičky. Do misky si zatiaľ pripravíme zmes preosiatych mandlí a práškového cukru, poprípade pridáme korenie podľa chuti.

Inšpirujte sa: Vianočné pečenie sa blíži: Spríjemnite si chvíle chutnými mandľovými kolieskami s vločkami

Ak chcete použiť farbivo, pridajte ho rovno k bielkom, aby sa tak predišlo premiešaniu cesta v poslednej fáze. K ušľahaným bielkom pridáme zmes mandlí a cukru a premiešame až kým sa nám všetky ingrediencie nádherne nespoja. Dajte si však pozor, aby nedošlo k prešľahaniu. Následne zmesou naplníme cukrárske vrecúško a  vytláčame ju do kruhového tvaru s priemerom 4 centimetre na plech vyložený papierom na pečenie.

Nenechajte si ujsť: Medovníčky, ktoré sú okamžite mäkké: Toto je klenot našich babičiek

Snažte sa nezanechávať špičky, čo môže byť občas náročnejšie, no výsledok stojí za to. Nechajte si budúce makrónky tak 30 minút obschnúť a predhrejte si rúru na 190 stupňov celzia. Po tom, čo ich do rúry vložíte, stiahnite teplotu na 150 stupňov a nechajte ich piecť maximálne 10 minút. Hotové krásky spájame plnkou od výmyslu sveta a vrch dozdobíme podľa vlastnej sviatočnej nálady. Prajeme úžasnú predvianočnú dobrú chuť!