Presunúť na hlavný obsah

Chutný čokoládový koláč pre lepšiu náladu: Rýchly a nenáročný recept pre milovníkov sladkého!

Recepty

Prinášame vám rýchly a jednoduchý recept, ktorý vám zaručene dvihne náladu. Tentokrát si spoločne upečieme koláč, ktoré hlavnou ingredienciou je čokoláda. Pripravte si tento chutný koláč a potešte seba aj svojich najbližších.

Vynikajúci čokoládový koláč nie je nikdy zlý nápad. Dvihnite si náladu chutným koláčom s kvalitnými ingredienciami, ktoré pošteklia vaše chuťové poháriky. Ak aj vy patríte k milovníkom sladkých dezertov a čokoládových príchutí, potom ste na správnom mieste! Verte či nie, tento jedinečný recept si jednoducho zamilujete. 

Mohlo by vás zaujímať: Sladké ravioli s medom a syrom: Netradičné spojenie, ktoré musíte ochutnať

Ingrediencie

Kokosový olej
1 čokoláda
1 šálka nesladeného kakaového prášku 
2 šálky polohrubej múky
2 šálky cukru
1 lyžička prášku na pečenie
1 lyžička sódy na pečenie
1 lyžička soli
3 veľké vajcia
3/4 šálky rastlinného oleja
1/2 šálky kyslej smotany
2 čajové lyžičky vanilkového extraktu

Príprava

Predhrejte rúru na 180 stupňov a pripravte si plech na pečenie, na ktorý potom uložíte pripravené cesto. V tom istom čase si pripravte zmes, ktorá pozostáva z veľmi jednoduchých krokov. V strednej miske vyšľahajte kakaový prášok so šálkou vriacej vody až pokým nebude zmes úplne hladká. Zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva, sódu a soľ vo veľkej miske, až kým sa nevytvorí hustá zmes. Pridajte vajcia, rastlinný olej, kyslú smotanu a vanilku. Mixér používajte pri strednej rýchlosti, až kým nebude zmes hladká. Pripravené cesto vylejte na vymastený plech a pečte zhruba 35 minúť, až pokým nebude špáradlo vložené do stredu cesta úplne suché. Hotový koláč vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Odstráňte suché kraje a a zarovnajte prípadne nerovnosti. Podávajte s domácou šľahačkou či čerstvým ovocím

Inšpirujte sa: Batátové placky: Pripravte si zdravý a chutný obed, ktorého príprava vám zaberie len pár minút

Prajeme dobrú chuť!