Presunúť na hlavný obsah

Lahodný losos so zemiakmi a chutným šalátom: Ľahký obed zo zdravých a kvalitných surovín!

Recepty

Pochutnajte si na jednoduchom recepte, ktorého hlavnými ingredienciami sú losos a mladé zemiaky. Vyskúšajte túto lahodnú pochúťku a pripravte si ľahký obed, ktorý vám prinesie dostatočné živiny.

Rýchly, chutný a jednoduchý! Presne taký je dnešný recept, ktorý si spoločne s vami pripravíme. My v redakcii sme si totiž obľúbili nenáročné recepty, ktoré nie sú zložité a zároveň nás prekvapia svojou skvelou chuťou. Na prípravu tejto pochúťky budete potrebovať len pár surovín a maximálny čas prípravy bude 20 minút. Lákavá ponuka, čo poviete? 

Mohlo by vás zaujímať: Chutný a tradičný guláš rýchlejšie ako doteraz: Recept, ktorý vás prekvapí

Ingrediencie

500g mladých zemiakov
150g hrášok
400 g filé z lososa
1/4 šálky olivového oleja
2 čajové lyžičky horčice
1 lyžička citrónovej šťavy
kapary
2 lyžice sušených byliniek

Postup 

Umiestnite zemiaky do hrnca a zakryte studenou vodou. Priveďte ich do varu na stredne vysokom teple a varte 10 až 12 minút alebo až kým nebudú jemné a mäkké. Medzitým umiestnite lososa na panvicu a krátko ho osmažte z jednej aj druhej strany tak, aby bol dôkladne prepečený, ale stále lahodne jemný. Okoreňte ho podľa svojej chuti. Keď je losos upečený a ochutený, premiestnite ho na tanier a nechajte mierne vychladnúť. Následne vytvorte chutnú omáčku spojením oleja, horčice a citrónovej šťavy. Tieto tri ingrediencie zmiešajte do sklenenej nádoby a dochuťte soľou a korením. Uvarené zemiaky pridajte do misy spoločne s hráškom a ľadovým šalátom a zľahka premiešajte. Odporúča sa pridať kôpor či inú výraznú bylinku, ktorá dotvorí celkovú chuť tohto ľahkého obedu. Na hotový šalát uložíme kúsky lososa a polejeme pripravenou omáčkou. Jedlo je hotové a vy si môžete pochutnať!

Inšpirujte sa: Čerstvé a tradičné guacamole s jedinečnou chuťou! Vyskúšajte tento mexický recept podľa domácej receptúry

Prajeme dobrú chuť!