Presunúť na hlavný obsah

Francúzsky toast podľa tradičnej receptúry: Sladké raňajky, ktoré vás zaručene potešia!

Recepty

Pripravte si spoločne s nami recept, ktorý vás uchváti svojou lahodnou chuťou a sladkým pokušením. Tradičná receptúra francúzskych toastov sa nesie rodinnými tajomstvami a vy ich teraz môžete odhaliť!

Raňajky, ktoré vám vyčaria úsmev na tvári

Základné prísady pre francúzsky toast sú takmer vždy k dispozícii a práve preto si túto pochúťku môžete pripraviť kedykoľvek na ňu dostanete chuť. Výber ingrediencií sa však môže líšiť v závislosti od možností a typu tohto dezertu, ktorý si vyberiete. Nebojte sa urobiť francúzsky toast s viac ako len troch prísad a pridajte k nemu lesné ovocie či javorový sirup. Našou najobľúbenejšou cestou je použiť hrubé plátky francúzskeho alebo talianskeho chleba, ale viac sa dozviete v postupe tohto delikátneho receptu.

Mohlo by vás zaujímať: Energetické raňajky, ktoré naštartujú váš metabolizmus: Pripravte si chutnú ovsenú kašu s banánom!

Čo budete potrebovať:

2 vajcia
1/2 šálky mlieka
1/4 čajovej lyžičky
Škorica, mletá
Maslo alebo rastlinný olej
4 krajce chleba 
Práškový cukor 
Javorový sirup

Postup:

V plytkej miske si s vidličkou rozmiešame vajcia a mlieko tak, aby vznikla jemná zmes. V tom istom čase pripravíme panvicu na pečenie. Na miernom ohni roztopíme trochu masla alebo rastlinného oleja a následne ukladáme krajce namočeného chleba. Medzitým sme si ponorili chlieb do misky s vaječnou zmesou. Uistite sa, že obe strany sú mokré a dostatočne nasiaknuté. S vidličkou napichnite chlieb a nechajte ho odkvapkať nad miskou, vložte plátok chleba do misky a pokračujte v procese s ostatnými krajcami. Na panvici si toasty otáčame, až keď je chlieb mierne hnedý. Na záver posypte práškovým cukrom a podávajte teplý so sirupom a lesným ovocím. Ideálny recept na chutné raňajky, ktoré vám vyčaria úsmev na tvári.

Inšpirujte sa: Recept na chlieb z vlašských orechov: Zabudnite na kupované pečivo, pripravte si vlastnú verziu chleba

Prajeme dobrú chuť!