Presunúť na hlavný obsah

Grilovaná špargľa so syrom: Takto si celú prípravu špargle zjednodušíte

Recepty

Pripravte si spolu s nami chutný recept z tejto zdravej zeleniny. Jedlo z nej zasýti na dlhší čas a zároveň neublíži postave.

Špargľa má niekoľko benefitov, kvôli ktorým by ste si ju mali čo najskôr zaradiť aj do vášho jedálnička. Vďaka tomuto receptu vám celá príprava jedla zaberie len niekoľko minút. 

Prečítajte si: Na tieto 3 tukožrútske polievky budete potrebovať len tri hlavné ingrediencie: Zasýtia, zahrejú a schudnete!

Na recept budete potrebovať:

zelenú špargľu (cca 6 - 8 kusov)

mozzarellu 

olivový olej

morskú soľ

Postup:

Na začiatok si umyte špargľu a odstráňte konce. V hrnci si uvarte vodu a keď zovrie, vložíte do nej umytú špargľu na 1 - 2 minúty. Následne na to špargľu vyberiete, vložíte do studenej vody na to, aby nestratila farbu a po chvíli osušíte. Na plech si rozložíte papier na pečenie a poukladáte naň špargľu, ktorú pokvapkáte olivovým olejom a mierne posolíte. Pečiete v rozohriatej rúre minimálne 20 minút a na záver položíte na špargľu mozzarellu, ktorú necháte na chvíľu v rúre roztopiť. Hotové jedlo servírujte teplé a podľa chuti posypte bazalkou, alebo inou bylinkou.

Vyskúšajte aj: Sicílska pizza, ktorú si môžete pripraviť aj doma: Na to, aby cesto bolo nadýchané, potrebujete vedieť toto