Presunúť na hlavný obsah

Pripravte si proteínovo banánové palacinky, na ktoré potrebujete len 5 ingrediencií: Recept, ktorý si zamilujete

Recepty

Chutný dezert, ktorý si pokojne môžete dať bez výčitiek svedomia. Jednoduchý a zdravý recept, ktorý vám zabezpečí prísun proteínov.

Vítam všetkých nadšencov zdravého životného štýlu, ktorý však občas majú chuť na sladké. Skvelou správou pre vás je, že aj na palacinkách si teraz môžete pochutiť zdravo. Neveríte? Prinášame vám recept na zdravé proteínové palacinky, ktoré sú veľmi chutné a zároveň prospešné pre vaše zdravie. Príprava vám navyše nezaberie veľa času a práve preto sú obľúbeným dezertom mnohých športovcov. 

Tip na zdravé raňajky: Najzdravšie raňajky, s ktorými schudnete: Rýchle, jednoduché a chutné!

Zdravé palcinky plné proteínov

Pri slovnom spojení zdravé palacinky asi mnohí z vás pokrútili hlavou, tu je však dôkaz, že tieto proteínové palacinky sú naozaj zdravé a výživné! Na jednoduchý recept budete potrebovať:

1 banán
1/4 šálky pomixovaných ovsených vločiek
1/4 šálky nesladeného tvarohu 
1/2 lyžice proteínového prášku
1/2 šálky vaječných bielok

Prečítajte si: Opitý Izidor: Pravý domáci dezert, pri ktorom si príde na chuť každý

Postup:

Rozmixovaný banán rozmiešame s ovsenými vločkami, tvarohom a proteínovým práškom. Keď sú všetky ingrediencie dostatočne premiešané, pridáme bielka, ktoré spoločne s vytvorenou hmotou vyšľaháme. Podľa potreby pridáme kokosový olej, aby bola hmota na palacinky v tej správnej konzistencii. Zdravé palacinky pečieme na kokosovom oleji a na panvici ich necháme, až kým nie sú upečené dozlatista. 

Neprehliadnite: Vynikajúci čokoládový cheesecake, ktorému neodoláte!

Podávame:

Hotové palacinky môžete podávať so zdravými obmenami, podľa vašej chuti. Vybrať si môžete arašidové maslo, lyžicu javorového sirupu či chrumkavé mandle, ktoré posypete na záver. Výborný a chutný dezert si zamilujete pre jeho nenáročnú prípravu a jednoduchosť. Ideálna voľba pre fitnes nadšencov, ktorí sa však nevedia vzdať sladkých maškŕt. 

Prajeme dobrú chuť!